Sözleşmeli Öğretmenlerin Sağlık Özrü Nasıl Yapılıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sözleşmeli öğretmenlerin, sağlık özrü atamaları nasıl yapılıyor? Sözleşmeli öğretmen sağlık özrü nasıl oluyor? Sözleşmeli öğretmen sağlık özrü işlemleri neler? İşte detaylar!
Sözleşmeli öğretmenler sağlık özrü isteyebilir mi? Sözleşmeli öğretmenlerin, sağlık özrü isteme hakkına sahiptirler.

 

Sözleşmeli öğretmenlerin sağlık özründe adaylık ve süre şartı var mı? Sözleşmeli öğretmenlerin, çalışma süresi ve adaylık kaldırılmış olma şartı bulunmamaktadır.
Sağlık özrü tayinleri, bir atama takvimine bağlı olarak mı gerçekleşmektedir? İdare mahkemelerinin vermiş olduğu kararlar neticesinde, sağlık özrü takvimine bağlı olmaksızın yapılabilmektedir.

Kimler için sağlık özrü istenebiliyor? Sözleşmeli öğretmenlerin kendisi, eşi, çocukları ile anne ve babası için istenebilmektedir.

Sağlık özrü için hangi evraklar gereklidir? Sağlık kurulu raporu ve İl Sağlık Müdürlüğünden alınacak belge. 

Sağlık kurulu raporu ne zaman, nasıl alınmalıdır? Sözleşmeli öğretmenin kendisi, eşi, çocukları ile anne veya babasının birisinin tedavi gerektiren bir rahatsızlığı olduğunu son altı aylık süre içerisinde alacakları sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek gerekir.

İl Sağlık Müdürlüğünden Nasıl Bir Belge Alınmalı? İlgili kişiye alınan Sağlık Kurulu Raporuyla sözleşmeli öğretmenin görev yaptığı ildeki İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapılmalı ve Sağlık Kurulu Raporunda yazan rahatsızlığın o ilde bulunan devlet ve üniversite hastanelerinde mümkün olmadığı yönünde, belge alınmalı. Eğer mümkünse tayin istenemez. 

Kaynak: sorogretmenim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber