Sağlık Özrü Başvurusunda İstenilen Belgeler Neler?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlerin, sağlık özrü atamaları için istenen belgeler nelerdir? Sağlık özründe hangi belgeler isteniyor? Sağlık özrü için gerekli evraklar nelerdir? Sağlık özrü neleri kapsamaktadır? Milli Eğitim bakanlığına bağlı olarak görev yapan öğretmenlerin, sağlık özrü isterken hangi belgeleri hazırlaması gerekmektedir?

Sağlık özrü başvurusunda istenilen belgeler nelerdir?

 Başvuru tarihi itibarıyla resmî veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarından son altı ay içinde alınan yukarıda açıklanan muhtevaya uygun sağlık kurulu raporu (özürlü raporlarında süre şartı aranmaz), 
b) Kardeşine vasi tayin edilenlerden mahkeme kararı,
c) Çocuğu özel eğitim alması gerekenlerden, özel eğitim değerlendirme kurulu raporu ve bulunduğu ilde özel eğitim alabileceği eğitim kurumunun bulunmadığına dair görev yaptığı il millî eğitim müdürlüğünce verilecek belge.
Eş, anne–baba, çocuk ve kardeş için veya vasi tayini sebebiyle alınmış sağlık kurulu raporları ile yapılan başvurularda, onay makamları, aile kütüğüne işlenmiş kişisel bilgilerin özetlerini gösterir vukuatlı nüfus kayıt örneğini elektronik ortamda temin ederek kontrol edeceklerdir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber