İl Dışı Atamalarda Hizmet Süresi Hesabında Hangi Tarih Baz Alınacak?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlerin, 2024 yılı il dışı atama kılavuzu MEB tarafından yayımlandı. Yayınlanan kılavuzla birlikte, il dışı tercih yapacak olan öğretmenler, hangi tarihlerde başvuru yapacaklarına dair sorulara yanıtlar buldu.
Peki İl dışı atamalarda hizmet süresi hesaplanırken, hangi tarih baz alınacak? İsteğe bağlı il dışı atamalara, kimler hangi şartlarda başvuru yapabilecek? Hangi öğretmenler isteğe bağlı yer değişikliği yapabilecek?
İşte Yer Değiştirmelerde Başvuru Şartı Detayları?

Başvuru Şartları
1. Adaylığı kaldırılmış olmak,
2. 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,
3. 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 4’üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna
atananlar bakımından, bu bölümün 1’inci ve 2’nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini
tamamlamış olmak,
4. Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken 7433 sayılı Kanun kapsamında öğretmen kadrosuna atananlar bakımından bu bölümün 1’inci ve 2’nci maddesine ek olarak 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla sözleşmeli ve kadrolu toplam 4 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak şartları aranacaktır.

Kılavuzun Tamamına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak