İl Dışı Atamalarda Eşlerden Birinin Tayini Çıkar Diğerinin Çıkmazsa Ne Olur?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İl Dışı Atamalarda Eşlerden Birinin Tayini Çıkar Diğerinin Çıkmazsa Ne Olur? Öğretmenlerin İl dışı atamalarında, eşlerden birinin tayini çıkıp, birinin çıkmazsa ne olur? Öğretmenlerin İl dışı atamalarında, eşlerden birinin tayini çıkarken, diğerinin çıkmama durumunda ne olur? İl dışı tayinlerde, eşlerden birinin tayini çıkmazsa ne olur?


Her ikisi de öğretmen olan eşlerden birinin atama işlemi gerçekleşip diğer eşin atama işleminin gerçekleşmemesi ya da diğer eşin yer değiştirme başvurusu şartlarını taşımaması  
durumunda, atama işlemi gerçekleşen eş istemesi halinde 2024 yılı yaz tatili öğretmenlerin  mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri sonuçlanıncaya kadar ilişik kesme işlemini   erteleyebilecektir.

Atama işlemi gerçekleşmeyen eşin aile birliği mazeretine bağlı olarak diğer eşin atandığı il’e atama işlemi gerçekleşmemesi ve öğretmenin de istemesi halinde iller arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işlemi iptal edilebilecektir.

 İl Milli Eğitim Müdürlüklerine Bakanlıktan geçilen yazıya göre;

Eşlerden birinin tayini çıkmadıysa diğeri görev başlatmayı bekletebilir. Tayini çıkmayan eşin, eşin özür durumundan da tayini çıkmazsa tayini çıkan eşin iptal ettirme hakkı var...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak