Ataması Yapılacak Öğretmenlerin Temel Branşlardaki Dağılımları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2021 Kpss'ye giren öğretmenler aylarca atama haberi bekedi 3 Mart 2022 tarihinde sayın bakanımız Mahmut Özer, ilk kez atama olacak açıklamasını yaptığında atama bekleyen öğretmenler ders çalışmayı bırakarak her gün resmi bir açıklama için gün saydı. Yaklaşık 5 ay boyunca gelecek resmi duyuru bekledi. Belirsizlikle geçen bu süreçte çok yıprandılar.

Geçtiğimiz hafta kabinede 20000 atama duyurusuyla sevinen öğretmenlerin sevinci kısa sürdü .Çünkü 3 Temmuz günü açıklanan kontenjan dağılımı tablosuyla yeniden yıkıldılar.

Bir önceki 15 bin karma alımda bile daha yüksek kontenjan alan pek çok bölümün düşürüldüğünü bazılarında ise bu oranın neredeyse yarı yarıya azaltıldığını gördük. İngilizce 857'den 450'ye, PDR 804'ten 467'ye, Fen 702'den 480e, Türkçe 698'den 552'ye, Müzik 352'den 112'ye düşürülürken (bu yazılanlar kontenjanı azaltılan bölümlerden sadece bazıları) bazı bölümler de varolan açık ve atama bekleyen sayıları göz önünde bulundurulunca azaltılmamış olsa da hakkettiği sayıda kontenjan alamadı. Okul öncesinin 1302'den 7503 gibi bir sayıya çıkarılırak genel atamada büyük bir pay verildi.

15 binlik bir alım üzerinden hesapladığımızda sıralama bakımından risk altında bile olmayan adayların bu 20 binlik alımda kontenjanda olamamanın şaşkınlığını ve üzüntüsünü yaşıyorlar.
Atama bekleyen öğretmenler bakanımıza ve devlet büyüklerimize güvenerek adil kontenjanlar verileceğini umuyorken bu kontenjan dağılımı tablosu karşısında büyük bir hayal kırıklığına uğradılar.
Bu hatanın çözümü için biran önce birşeyler yapılmalıdır. Bu yanlışın düzeltilmesi, okul öncesi atamasının genel atamadan ayrı olarak değerlendirilmeli ve kontenjanların yeniden revize edilmeli ve yaşanan duruma hassasiyetle yaklaşıp, gerekenin yapılması noktasında herkes elini taşın altına koymalıdır.
Yazıktır, günahtır bu insanlar yıllarca emek vermiş okumuş, sınavdan başarılı olmuş hakkettikleri atama biran önce verilmelidir. Bir yıldır bekledikleri için kimi 2022 Kpss'ye çalışmadı, kimi puan ve sıralaması iyi olduğu için haklı olarak sınava bile başvurmadı. Binlerce insanın emeği bir projeye feda edilmemelidir. Başta yetkili kişileri olmak üzere herkesi meslektaşlarımıza destek olmaya davet ediyorum. 

Abdulhekim Acar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak