Alan Değişikliği Detayları Nedir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Alan değişikliği nedir? Alan değişikliğine kimler başvuru yapabiliyor? Alan değişikliği nedir ve kimler başvuru yapabilir? Hangi branşlar alan değişikliği yapabilir? Alan değişikliğini hangi öğretmenler yapabiliyor? Alan değiştirmek için diploma gerekiyor mu?
Alan değişikliği yapacak olan binlerce öğretmenin merakla beklediği, 2023 yılı alan değişikliği takvimi geçtiğimiz hafta MEB tarafından yayınlanmıştı.
Alan değişikliğinde bulunacak öğretmenler, gerekli olan şartları merak etmekteler.
Özellikle diploması olan herkesin, her alana geçiş yapıp yapamayacağı sorusu sorulmakta.
Alan değişikliği yapacak olan öğretmenler, diploması olduğu takdirde her alana geçiş sağlayabilecektir. Alan değişikliği yapmak isteyenler, eğer geçiş yapmak istedikleri bölüm için diploması varsa, o alana geçiş yapabilmektedir. MEB'de kadrolu olarak görev yapan ve geçmek istediği alan diploması olan tüm öğretmenler, alan değişikliğinde bulunabilirler.

Alan Değişikliği İçin Tüm Kontenjanlar Açılacak mı?
Alan değişikliği için tüm kontenjanlar açılmayacak. Alan değişikliğinde 5. Ve 6. Hizmet açılacak. Bu karar neticesinde, zaten norm sıkıntısı yaşayan öğretmenler, sıkıntı yaşayacaklar. Alan değişikliği tüm kontenjanlar açıldığı takdirde, işe yarayan bir uygulama olacaktır.

Alan Değişikliği 5. Ve 6. Hizmet Alanı Nedir?

5. ve 6. Hizmet alanı ifadede de yer aldığı üzere öğretmen ihtiyacını karşılamada güçlük çekilen kurumlar olarak ele alınmaktadır. Yani zorunlu hizmet bölgeleridir. Kısıtlama o denli daraltılmış ki 4.hizmet alanı da zorunlu hizmet alanı olmasına rağmen kapsam dışında bırakılmıştır.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak