50 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Atama bekleyen öğretmen sayısı her geçen sene artarken, atama sayılarındaki düşüş nedeniyle ataması yapılmayan öğretmen sayıları da artış gösteriyor.
2022 Yılı için öğretmen ataması yapılacak mı? Şubat ayında öğretmen atama takvimi yayınlanacak mı? 
Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen ataması gerçekleştirmişti.
Ataması yapılan 15 bin öğretmen MEB ailesine katılırken, atama bekleyen diğer öğretmenler Şubat ayında en az 50 bin atama yapılması gerektiğini belirtiyor.
Öğretmenler Şubat ayı için 50 bin atama yapılması için, Başkent Ankara'da eylem düzenledi. 

MEB yüksek bir atama bekliyoruz bu bir lütuf değil hakkımızdır adil kontenjanlar vererek en az 50 bin atama yapılmalı bi branşa 3 bin bir branşa 50 veya 100 vermeyin  #MebBekliyoruz

Ataması yapılmamış öğretmenler olarak 2021 KPSS puanıyla Şubat’ta 50 bin atama talep ediyoruz.

* Okullarımızda eğitim fakültesi mezunu olmayan ücretliler değil; KPSS’de kendini kanıtlamış, yüksek puanlar almış, alanında donanımlı yeni nesil öğretmenler yer almalıdır.


* 138 bin öğretmen açığı varken ve 85 bin ücretli öğretmen okullarda görev yaparken, 2021 KPSS’den yüksek puanlar almış öğretmenlerin atamasının yapılması Türk eğitim sistemimiz için doğru adım olacaktır.

* 15 bin karma alım atama bekleyen öğretmenleri yeterince mağdur etmiştir. Atama haberini en kısa sürede almak istiyoruz.

Öğretmenler Şubat ayı için 50 atama müjdesi bekliyor. Özellikle öğretmenlik meslek kanunu TBMM'de görüşüldüğü şu günlerde, öğretmenler en az 50 bin atama istiyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak