2022 Polis Alımı Yapılacak mı? Polis Alım Başvuruları Ne Zaman?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni ekonomi programı kapsamında, kamuya 65 bin personel alınmasına dair bir hedef bulunduğu bilinmektedir. Bu sayının açıklanması ile polis olmak isteyen onlarca kişi Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı’nın PÖH, PMYO, POMEM, PAEM alımları gibi ilanları beklemekte. Hangi kuruma ne kadar personel alınacağı ve alımların ne zaman yapılacağı konusunda henüz net bir açıklama bulunmamakta.

Polis Akademisi Başkanlığı, resmi internet sayfasında yaptığı açıklamada “27’nci dönem POMEM giriş sınavına ilişkin yapılan duyuruya göre, alınacak öğrencilerin 6 bin 400’ü lisans (5 bin 440 erkek ve 960 kadın), 1600’ü ön lisans (1360 erkek ve 240 kadın) mezunu olacak. Alıma ilişkin esaslar ve sınav takvimi ilerleyen günlerde Akademinin “www.pa.edu.tr” adresinden açıklanacak.” Şeklinde bir ifadenin yer aldığı görülüyor. Başvuruların 21 Aralık 2020 tarihinde sona ermesi ile birlikte her aday heyecanla sonuçların ne zaman açıklanacağı bekliyor. Adayların ön sağlık kontrolüne 15 Şubat 2021 tarihi ile başlanılması bekleniyor. Bunun ardından bilindiği gibi her aday POMEM sınavlarına girebilecek.

2022 POLİS ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Koronavirüs sebebiyle 2020 yılında PMYO Polis alımı yapılmamıştı. Bu sebeple 2021 YKS'ye başvurular 4 Şubat 2021 günü başlayacak ve 2 Mart tarihine kadar devam edecek. Sadece PMYO için sınava girecek adayların ilk oturum olan TYT'ye girmesi yeterli olacaktır. Lise mezunu polis başvuruları ilk oturumu olan TYT'ye girmesi gerekmektedir

POLİS ALIMI BAŞVURUSU ŞARTLARI

Yaş ve boy şartı gereklidir. 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak gerekiyor. Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak şartı aranmaktaydı.

mymemur.com.tr

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak