Kurs Planlama Adımları?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yaz kursu 1 ders için haftalık 12 saati geçemez. toplam kurs süresi ise 4 haftayı geçemez.
Bu örnek kurs planı 1 ders için haftalık 12 saat olarak ayarlanmıştır. Sizler gün ve saatlerde değişikliklik yapabilirsiniz.
Modüle kurs saatleri girilirken her dersin başlangıç saati girilir. Teneffüs de ekleneceği için ellişer dakikalık aralıklarla planlanır. Örneğin ilk ders için 09,00 yazılır ikinci ders için 09,50 yazılır. Bu şekilde günlük kaç ders yapılacaksa 50 dakikalık aralıklarla önce kağıt üzerinde planlamanız işinizi kolaylaştıracaktır.

1. Müdür TC ile Mebbis tek şifre ekranına girilip e-kurs modülüne tıklanır. Modül açılınca sağ üst köşede KURUM MÜDÜR yazdığından emin olunur.

2. Kurs işlemleri/ Kurs Planlama/ Yeni kayıt
adımlarını izleyince bir pencere açılır. Bu pencerede sınıf seç,ders seç, Kurs tanımına kursun adını yaz.(4A matematik örneğin), eğitici seç,kurs haftalık saati seç ( en fazla 12), Kontenjan 24 yaz. Kurs başlangıç ve bitiş tarihlerini seç. burası çok önemli çünkü seçtiğiniz tarih aralığı 4 hafta olmalı. Bayram haftasından dolayı temmuz yerine ağustosta başlatmanızı öneririm. Başlangıç tarihi 1 Ağustos Bitiş tarihi 28 Ağustos seçilirse 4 haftalık süre sağlanmış olur.4 haftalık tarih aralığını siz kendinize göre ayarlayın. eğer köy okulu iseniz aşağıda Madde 7.3 e tik koyun. Eğer öğretmen başvurusu yoksa öğretmeni ilçe ekleyecekse İlçe Komisyonundan Eğitici Talep Et e de tik. koyun . Eğer Öğretmen başvurusu varsa buraya işaret koymayın. sağdan eğitici seçip KAYDET deyin

3. Oluşturduğunuz kurs ekranda satır olarak gözükür.Üzerinde kırmızı yıldız olan takvim işaretine tıklayın.Bir pencere açılır. Yukarıdaki örneğe göre 1 Ağustos a tıklayın. Aşağıda saat yerleri açılır.Günlük kaç saat girecekseniz bu saat boşluklarına HER DERSİN BAŞLANGIÇ SAATİNİ 50 DAKİKALIK ARALAR İLE yazın. Birinci ders 09.00 ikinci ders 09.50 , üçüncü ders 10.40..... gibi o gün o dersten kaç saat verecekseniz yazın. Sonra GÜNLÜK PLANI KAYDET ve HAFTALARA UYGULA deyip 2 Ağustos a tıklayın. o gün de kaç saat verecekseniz yukarıdaki gibi giriş yapın.Yine Günlük planı kaydet ve haftalara uygula adımlarını her gün için yapın. Sol alt köşede 48/48 yazması lazım 12 saatlik bir plan için. Çarpı ile bu pencereyi kapatın. Aynı kurs satırında öğrenci ekleme yeri var. Oraya tıklayıp öğrencileri ekleyip KAYDET deyin.

4. Kurs Onay işlemlerine girin. Kurs satırında sonda imza atan kalem işeretine tıklayın. Daha sonra Kaydet dediğinizde size bir pencere açılır. ONAY a tik koyup kaydedin.Artık ilçe onayına düşmüştür.İlçe onaylayana kadar bu kurs ONAY İŞLEMLERİnde görünür. ilçe onaylayınca KURS ÖĞRENCİ İŞLEMLERİne düşer. Kursu burada gördükten sonra Kurs satırlarında sonlara doğru yazıcı işaretleri var. Onları tek tek seçip yukarıda YAZDIR deyin. Gelen pencereden ilçe Şube müdürünü falan seçin ve yazdırıp 2 nüsha ilçeye onaylatın. Bir nüsha ilçede kalır bir nüsha okuldaki DYK klasörüne takılır.
 

Kaynak: Selçuk Şahin

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak