Destek Eğitim Odasından Kimler Yararlanabiliyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Destek eğitim odasından, kimler yararlanabiliyor? Destek eğitim odaları kimler için açılır? Destek eğitim odasına kimler gidebilir? Destek eğitim odası nedir ve kimler için açılır? 
 

DESTEK EĞİTİM ODASINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?
 

Okul ve kurumlarda, yetersizliği olmayan akranları ile birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler ve üstün yetenekli öğrenciler için özel eğitim desteği verilmesi amacı ile destek eğitim odaları açılabilmektedir.
Destek eğitim odası hizmetinden REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİNCE tanılama sonucu tam zamanlı kaynaştırma raporu düzenlenmiş özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile, üstün yetenekli öğrenciler yararlanabilir.
Rehberlik ve araştırma merkezlerince tanılaması yapılmamış, tam zamanlı kaynaştırma raporu olmayan bir öğrenci kesinlikle destek eğitim odası hizmetinden yararlanamaz.

DESTEK EĞİTİM ODASINDA GRUP EĞİTİMİ VERİLEBİLİYOR MU?

Destek Eğitim Odasında bireysel eğitim yapılması esastır. Çünkü her öğrenci için hazırlanacak BEP ler o öğrencinin ihtiyaçları doğrultusunda ve o öğrenciye özel hazırlanır. Ancak ihtiyaç duyulması halinde eğitim performansları ve ihtiyaçları bakımından benzerlik gösteren öğrenciler için grup eğitimi de verilebilir. Oluşturulacak gruplardaki öğrenci sayısı 3 öğrenciden fazla olmaz.
Destek eğitimin ders saatleri içinde, imkanları öğretmen durumu göz önüne alınarak, BEP birimince karar verilir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak