ÇEDES Kapsamında Halk Eğitim Kursu Başvurusu İş Ve İşlemleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1. Öğretmenler Kurulu Kararıyla Kurulan, Değerler Kulübü Öğrencilerinden en az 12 (Tercihen 15) öğrenci belirlenir. Öğrencilerden dönem içerisinde okulda yapılacak kulüp
faaliyetlerine katılımları için veli izin belgesi alınmalıdır. (Ek: 1) (Bu belge Halk Eğitim kursu için istenen ve oraya verilecek MUVAFAKATNAME DEĞİLDİR. Kulüp faaliyetleri için kullanılacak belgedir. Ek 3 ile karıştırılmamalıdır.)
2. Kurs Müracaat Formu doldurulur. Keçiören Halk Eğitim’in sitesinde belgeler bölümünden indirilebilir. (Formda istenen tüm bilgiler eksiksiz bir şekilde doldurulur.
(Öğrenci Bilgileri, Haftalık kurs zaman çizelgesi saatleri, Başlama ve Bitiş saati, İsimler ve İmzalar v.s) (EK: 2)
NOT: Formdaki “Halk Eğitim Müdür Yardımcısı İsmi” Bölümü boş bırakılabilir. Halk Eğitime gidildiğinde ilgili müdür yardımcısı yazılarak imzalatılır)
3. Veli Muvafakatnamesi her öğrenci için ayrı ayrı doldurulur. Keçiören Halk Eğitim’in sitesinde belgeler bölümünden indirilebilir. (EK: 3)
NOT: Sol alt köşedeki T.C. Kimlik No kısmı boş bırakılabilir. Telefon numarası mutlaka yazılmalıdır.
4. Mebbis ya da e Devlet şifresiyle e-yaygın modülüne girilir.
5. Sırasıyla “Başvurular – Usta Öğretici Başvurusu” tıklanır.
6. Mezuniyet Belgeleri Bölümünde istenilen bilgiler doldurulup belge yüklemesi yapılır. (Bazı yerlerde Kadrolu Öğretmenlerden istenmeyebileceği söylenmiş ancak Halk Eğitim tarafından, doldurulması ve belge yüklenmesi gerektiği bilgisi verildi.) Kaydet butonuna basılır.
NOT: Daha önce herhangi bir Halk Eğitim Kursu açmış kişilerde belge ve bilgiler kayıtlı olarak gelir.
7. Sol tarafta bulunan “Kurum ve Kurs Seçimi” Bölümü tıklanır. Kurs Adı bölümüne: “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum” yazılır ve aşağıya otomatik olarak gelen 132 saatlik kurs seçilir.
8. Sağ tarafa: İl, İlçe ve Kurum adı (Kursun açılacağı okulun adı) yazılır. Kaydet butonuna
basılır.
9. “Başvuruyu Tamamlayın” bölümünde; Telefon numarası ve mail adresi mutlaka yazılmalıdır. Görev Talebi Bölümünde, Kadrolu Öğretmenler MEB Personeli; Ücretli Öğretmenler Usta Öğretici yazısına tıklar.
10. Kayıt işlemi yapılarak başvuru tamamlanır. (Diğer bölümler boş bırakılır)
NOT: İşlemin daha hızlı yürümesi için Halk Eğitime gitmeden önce telefon ile aranarak onay işleminin yaptırılması sağlanabilir.
11. Okul idaresi DYS üzerinden; Kurs Müracaat Formu (Ek 2) ve Veli Muvafakatnamesini (Ek 3) ekleyerek Doğrudan İlgili Halk Eğitim Müdürlüğüne kurs başvurusunda bulunur. Bu yazının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesine GEREK YOKTUR.
Önemli NOT:
DYS üzerinden gönderilecek resmi yazıda kurs başvurusunda bulunan kişi Kadrolu Öğretmen ise;
- Kurumumuz öğretmeni …………….’ya …….. günleri ………… saatlerinde kurs açılması hususunda; İbaresi yer alır. (Kursun yapılacağı gün ve saatler ve öğretici ismi mutlaka resmi yazıda belirtilmelidir.)
Kurs başvurusunda bulunan kişi Ücretli Öğretmen ise; resmi yazıda ÖĞRETİCİ İSMİ BELİRTİLMEZ. Ancak Halk Eğitim Müdürlüğü aranarak hangi öğretmenin kursu açacağı / hangi öğretmenin başvuruda bulunduğu MUTLAKA belirtilir.
12. Yıllık plan hazırlanır. Planlar ilgili Halk Eğitim’in sistemi ile uyumlu olmak
zorundadır.
NOT: Plan hazırlamada kolaylık sağlaması açısından;
Planlar https://www.hemkursplan.com/ sitesinden otomatik olarak oluşturulabiliyor. Bu site planları otomatik olarak Halk eğitimlerde seçilen kurslardan getiriyor. Sizler bu siteye girip, Kurs planı Hazırla başlığına tıklayıp istenen bilgileri doldurursanız, kurs adını, kursa başlama tarihini, tatilleri vs seçerseniz size 132 saatlik hazır planı getirecektir. Ve bu plan
Halk Eğitimin sistemiyle uyumludur.
- Yıllık planlarda Okul İdaresinin değil Halk Eğitim Müdür ve yardımcısının isimleri bulunur. (İsimler ilgili Halk Eğitimin sitesinden bulunabilir, telefonla aranıp sorulabilir ya da isim kısmı boş bırakılarak Halk Eğitime gidildiğinde doldurulabilir.
- Yıllık planların okul idaresinin DYS üzerinden yazacağı resmi yazıya eklenmesine
GEREK YOKTUR.
13. DYS’den üst yazı yazıldıktan ve e-yaygın’dan başvuru onaylattırıldıktan sonra ilgili Halk Eğitim Müdürlüğüne gidilerek, ÇEDES ile ilgilenen Müdür yardımcısıyla görüşülür.
Kursiyer öğrenci bilgileri burada sisteme girilir (Keçiören Halk Eğitim Müdürlüğü’nün verdiği bilgi. Orada öğreticiye, kursiyerlerin girilmesi için bilgisayar imkânı sağlıyorlarmış)
BAZI GENEL BİLGİLER:
- Kurslar planlanırken Haftada 10 saate kadar tercih yapılabilir (Toplamda 132 saat)
- Kurslar ders saatlerinin dışında planlanmak zorundadır. Ancak ikili öğretimde sabah ve öğlen şeklinde yine ders saati dışında olacak şekilde ayarlanabilir.
- Öğle aralarında kurs saati planlaması yapılamaz.
- Aynı okulda, farklı öğrencilerle olmak üzere, yeterli sayıya ulaşılırsa birden fazla öğretmen kurs açabilir. Halk Eğitim Müdürlüğü ile yaptığım görüşme sonucu elde ettiğim bilgileri derleyerek oluşturduğum bu belgenin sizlere faydalı olacağını umuyorum. Eksik ya da hatalı bilgiler varsa lütfen bana geri dönüş sağlayınız. Öğrencilerimize ve topluma faydalı olabileceğimiz hayırlı bir eğitim-öğretim yılı geçirmek dileğiyle.

Tayfun KAPLAN
 DKAB Öğrt.
 ÇEDES Keçiören
Koordinatörü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak