Tether Nedir ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

“Stablecoin” kavramını, başka bir değerli varlığa “sabitlenmiş” bir kripto para birimini tanımlamak için kullanıyoruz. Bu değerli varlık, bir fiat bir para birimine (Tether’in ABD dolarına bağlı olmasında olduğu gibi) ya da altın gibi değerli madenlere bağlı olabilir.

Tether dünyadaki en popüler stablecoin’dir. Verilen her Tether için, rezerv olarak tutulan eşdeğer miktarda USD vardır.

Tether, kripto paraların oynaklığından endişe eden, kripto para dünyasına adım atmaya çekinen yatırımcılara, değeri Amerikan Doları’na endekslenmiş güvenli bir yatırım aracı sunmuştur. Bu sayede günümüzde çok popüler bir yatırım aracına dönüşmüştür.

Tether para biriminin ithalatı (önemi), kripto para birimlerinin ani iniş çıkışlarını azaltmaya yardımcı olmak ve kripto para kullanıcıları tarafından diğer kripto paralar ile ilgili işlemlerde fiat (baz) para olarak kullanılmasını sağlamaktır. Dolayısıyla, değeri 1$’a eşdeğer kalması gerektiğinden, varyasyona (değişmeye) tabi değildir.

Bitcoin gibi, Tether de dijital bilgilerin kopyalanmak yerine dağıtılmasına izin veren blokzincir teknolojisini kullanmaktadır. Tether istikrarlı bir yatırım aracı olmak üzere tasarlanmıştır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak