Satoshi Nedir ? Satoshi Ne Demek ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Satoshi Nakamoto Kimdir?
Satoshi Nakamoto, Bitcoin kripto para biriminin yaratıcıları tarafından kullanılan anonim isimdir.


Satoshi Nakamoto adı genellikle Bitcoin ile eşanlamlı olsa da, adın temsil ettiği gerçek kişi hiçbir zaman bulunamamış, bu da birçok insanın farklı bir kimliğe sahip bir kişi veya bir grup insan için bir takma ad olduğuna inanmasına neden oluyor.


TEMEL ÇIKARIMLAR
Satoshi Nakamoto, orijinal Bitcoin tanıtım belgesini kaleme alan ve Bitcoin'in kendisini icat etmesiyle tanınan kimliktir.
Birkaç kişi Satoshi olduğunu iddia ederken, gerçek kimlik hiçbir zaman doğrulanmadı veya açıklanmadı.
BTC'nin bugünkü fiyatı göz önüne alındığında, Satoshi bir milyarder olacaktır.
Satoshi Nakamoto'yu Anlamak
Satoshi Nakamoto gerçek bir insan olmayabilir. İsim, anonim kalmak isteyen Bitcoin yaratıcısı veya yaratıcısı için bir takma ad olabilir.

Çoğu insan için Satoshi Nakamoto, kripto para birimindeki en esrarengiz karakterdir . Bugüne kadar, adın tek bir kişiye mi yoksa bir grup insana mı atıfta bulunduğu belli değil. Satoshi Nakamoto'nun 2008 yılında kripto para biriminin gelişimini hızlandıran bir makale yayınladığı biliniyor.


Bitcoin: A Peer-to-Peer Elektronik Nakit Sistemi makalesi, çift ​​harcama sorununa bir çözüm olarak eşler arası ağ kullanımını tanımladı . 1 Bir dijital para biriminin veya jetonun birden fazla işlemde kopyalanabilmesi sorunu , fiziksel para birimlerinde bulunmaz, çünkü fiziksel bir fatura veya madeni para, doğası gereği aynı anda yalnızca tek bir yerde bulunabilir. Fiziksel alanda bir dijital para birimi bulunmadığından, onu bir işlemde kullanmak onu mutlaka birinin mülkiyetinden kaldırmaz. 

Çifte harcama sorunuyla mücadeleye yönelik çözümler, tarihsel olarak, bir dijital para biriminin sahibi tarafından halihazırda harcanmış olup olmadığını doğrulayacak güvenilir, üçüncü taraf aracıların kullanılmasını içeriyordu. Çoğu durumda, bankalar gibi üçüncü şahıslar, önemli bir risk eklemeden işlemleri etkin bir şekilde idare edebilir.

Ancak, güvenilen üçüncü şahsa gerçekten güvenilemiyorsa, bu güvene dayalı model yine de dolandırıcılık riskiyle sonuçlanır. Üçüncü tarafın kaldırılması, yalnızca işlemlere kriptografi yerleştirilerek gerçekleştirilebilir.


Nakamoto , işlemlere merkezi olmayan bir yaklaşım önerdi ve sonuçta blok zincirlerinin oluşturulmasıyla sonuçlandı. Bir blok zincirinde, bir işlemin zaman damgaları, iş kanıtı temelinde önceki zaman damgalarının sonuna eklenir ve değiştirilemeyen bir tarihsel kayıt oluşturur.


İşlemlerin kaydı sistemdeki birçok node'a dağıtıldığından, kötü bir aktörün sistemi kendi avantajına göre yeniden yazmak için sistem üzerinde yeterli kontrolü ele geçirmesi imkansız değilse de zordur. Blok zinciri kayıtları güvende tutulur çünkü bunları tersine çevirmek için gereken hesaplama gücü miktarı küçük ölçekli saldırıları caydırır.

 Konvansiyon, Bitcoin sistemi, ağı, protokolü vb.'den bahsederken büyük "B" olan Bitcoin'in kullanılması gerektiğidir; Küçük bir "b" içeren bitcoin, borsadaki bitcoin tokenlerine veya birimlerine atıfta bulunurken kullanılmalıdır.
Satoshi Nakamoto'nun Tarihi
Persona Satoshi Nakamoto, Bitcoin'in ilk günlerinde 2009'da yazılımın ilk sürümü üzerinde çalışıyordu. Nakamoto ile iletişim elektronik olarak yürütüldü ve kişisel ve arka plan ayrıntılarının eksikliği, bunu öğrenmenin imkansız olduğu anlamına geliyordu. ismin arkasındaki gerçek kimlik.

Bununla birlikte, Nakamoto'nun Bitcoin ile ilişkisi 2010'da sona erdi. Nakamoto ile herhangi birinin yaptığı son yazışma, başka bir kripto geliştiricisine "başka şeylere geçtiklerini" söyleyen bir e-postaydı. İsme bir yüz koyamamak, özellikle kripto para birimlerinin sayısı, popülaritesi ve şöhreti arttıkça, Nakamoto'nun kimliğiyle ilgili önemli spekülasyonlara yol açtı.

Nakamoto'nun kimliği kanıtlanabilir bir kişiye ya da kişilere atfedilmemiş olsa da, Nakamoto'nun kontrolü altındaki - yaklaşık 1 milyon olduğu düşünülen - bitcoinlerin değerinin 50 milyar doları aşabileceği tahmin ediliyor . Üretilen maksimum bitcoin sayısının 21 milyon olduğu göz önüne alındığında, Nakamoto'nun toplam bitcoin varlıklarının% 5'lik hissesi önemli bir pazar gücüne sahiptir. Birkaç kişi "gerçek" Satoshi Nakamoto olarak öne sürülmüştür, ancak hiçbirinin Nakamoto olduğu kesin olarak kanıtlanmamıştır.

Dorian Nakamoto
Dorian Nakamoto, California'da bir akademisyen ve mühendistir ve Mart 2014'te Leah McGrath Goodman tarafından bir Newsweek makalesinde Bitcoin'in yaratıcısı olarak adlandırılmıştır. McGrath'ın makalesi, " Newsweek'in izlediği   yol 64 yaşında bir Japon'a yol açtı. Adı gerçekten Satoshi Nakamoto olan Amerikalı bir adam, "ancak sonraki soruşturma Nakamoto'yu yarış dışı bıraktı. 2

Hal Finney
Bitcoin, cypherpunk hareketinin ürünü ve bu hareketin temellerinden biri Hal Finney'di. Finney 2014 yılında öldü. Finney, piyasaya sürülmesinden önce ve sonra Bitcoin topluluğunda aktifti ve Finney, bir işlemde Bitcoin alan ilk kişidir. 3  Ayrıca tesadüfen, Finney tarafından icat edilen bir takma ad için ilham kaynağı olabileceği tahmin edilen Dorian Nakamoto'dan birkaç blok ötede yaşadı.

Nick Szabo
Finney gibi, Szabo da erken bir cypherpunk'tı ve bu çevrede birçok insanla arkadaştı. 2005 yılında, üçüncü şahısların güvenine bağlı olmayan "Bitgold" adlı dijital para birimini varsayan bir blog yazısı yazdı. 4

Craig Wright
Satoshi Nakamoto'nun arkasındaki kişi olarak aday gösterilecek daha renkli karakterlerden biri, Avustralyalı bir akademisyen ve iş adamı olan Craig Wright. Wired ve Gizmodo'daki iki makale, Wright'ın Bitcoin'in arkasındaki kişi olabileceğini öne sürdü, ancak sonraki araştırmalar onun ayrıntılı bir aldatmaca gerçekleştirdiği sonucuna vardı. Yine de madalyonun arkasındaki adam olduğunu iddia ediyor.

Bitcoin'in Blok Zincirinden İpuçları
Bitcoin'in blok zincirinin analizi, hangi adreslerin muhtemelen Satoshi Nakamoto'ya ait olduğunu nispeten yüksek bir kesinlik derecesinde belirlemeye yardımcı oldu. RSK Labs'ın baş bilim adamı Sergio Demián Lerner'den yapılan zincir analizine göre, Satoshi'nin yaklaşık 1 milyon bitcoin veya 100 milyon ABD doları var. Bu adresler, 2009'da Bitcoin'in başlangıcına kadar uzanıyor.

Yıllar geçtikçe, bazı çok eski adreslerden gelen bitcoinler taşındı ve birçok kişinin bunun her seferinde Satoshi olup olmadığını tahmin etmesine yol açtı (bazı madenciler aktif olsa bile). Şimdiye kadar, bu analiz, bu işlemlerin her birinin büyük olasılıkla Satoshi adreslerinden olmadığını ve bitcoin zulasının hala uykuda olduğunu gösterdi. 5

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak