Ripple Davası Sonuçlandı mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

RİPPLE (XRP) DAVASI SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ripple (XRP) davası için kritik güne girildi. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile davalık olan Ripple, şirket ve iki üst düzey yöneticisi ile yasa dışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu. Aralık ayında açılan ilk davada kripto para piyasasında değeri yarı yarıya düşen XRP, dolaylı olarak yatırımcısını da tedirgin etmişti. 

Ripple'daki dava süreci, ilk mahkemenin 22 Şubat tarihinde yapılacağı açıklamasının merakla beklenmeye başlanmıştı. Her iki tarafın geçtiğimiz hafta yaptıkları bir açıklama ile şu an için uzlaşma durumunun olmadığını ifade etmesi, bugün olumlu ya da olumsuz bir sonucun çıkmaması beklentisini arttırdı

Davada, sonraki mahkeme tarihleri daha büyük öneme sahip olacak. Ancak yine de bugün akşam saatlerinde gelmesi beklenen ilk dava sonucu da, davanın süreci açısından kritik bir öneme sahip olacak.

JED MCCALEB İDDİALARI DİKKAT ÇEKİYOR 


Ripple yatırımcıları bir çok sosyal ağda önemli bir iddiayı dile getiriyorlar. Elinde yüklü miktarda XRP bulunduran JED McCaleb'in düzenli olarak elindeki XRP'yi sattığı ileri sürüldü. JED McCaleb'in Ripple ile anlaşması gereği belirli bir miktar satış yapabildiği ve bunun da XRP değerinin yükseldiği anlarda gerçekleştirdiği kulislerde konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

RIPPLE (XRP) DAVAYI KAZANIR MI?

Gönderilen mektupta, uzlaşma fikrinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) yönetimdeki çalışanlarıyla görüşüldüğü bilgisine de yer verilerek,"Davalılar ifadeye katılıyor, ancak önceki uzlaşma görüşmelerinin eski yönetimin altında yapıldığını ve esas olarak SEC'den ayrılan ilgili bölüm müdürleriyle yapıldığını not edin." dendi.Geçtiğimiz Ocak ayında Ripple CEO'su Brad Garlinghouse yaptığı açıklamada SEC'in Ripple'a yaptığı suçlamalarının olumsuz olduğunu belirtmişti. Joe Biden hükumetinden umutlu olan Ripple, olumlu bir yaklaşım olabileceğini düşünüyor. Bu olumlu düşüncenin arkasındaki nedenlerden birisi de Ocak ayında Biden'ın SEC başkanı adayı olan Gary Gensler'in Ripple hakkında yaptığı yorumlar. Gensler, Ripple için bir menkul kıymet olarak görülmesi için "güçlü bir delile" sahip olduğunu açıkça söylemişti.Ripple davası 22 Şubat'ta görülecek. Bu süreçte Ripple davayı kaznaır mı en çok merak edilen konulardan birisi oldu. Fakat yapılan açıklamalara göre Ripple davası için olumlu ya da olumsuz nasıl bir yön izleyeceği henüz netleşmedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak