Hala Ripple Alınır mı, XRP Yükselecek mi, Düşecek mi?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ripple XRP nedir?

Ripple XRP, 2012 yılında ortaya çıkan bir ödeme ağı sistemi ile bu sisteminin kripto para değerini ifade etmektedir. Ripple XRP, piyasada yer alan ve dile getirilen diğer birçok kripto para birimleri ile karşılaştırıldığında onların aksine merkezi olan bir kripto para birimi. Blockchain sistemi üzerinde işlem görmektedir. Buna rağmen işlem gören bütün defterler, şirket tarafından yönetilir.

Ripple XRP Nasıl alınır?

Türkiye'de Türk Lirası ile Ripple satın almak sanıldığının aksine kolaylıkla ve kısa sürede yapılabilen bir işlemdir. Bu satın alım için çoğu kez herhangi bir teknik bilgiye gerek kalmamaktadır. Bunun için www.bitlo.com gibi güvenilir platformlar üzerinden Ripple alım ve satımı gerçekleştirilmektedir.

Ripple Cüzdanı Ne İşe Yarar?

Ripple cüzdanı, sahip olunan Ripple değerini depolayan bir cüzdan olmayıp sahip olunan Ripple değerlerinin kullanılabilmesi için gerekli olan özel ve genel anahtarı barındırmakta olan yazılımlardır. Ripple cüzdanları, Ripple bakiyesinin görülebileceği ve blok zincir sistemi ile diğer Ripple cüzdanlarına transfer edilebilmesini sağlayan bir sistemi sembolize etmektedir.

Ripple CEO’su Ve Avukatı Soruları Yanıtladı! SEC İle Anlaşacaklar Mı? Neden Sessizler? Delistler Geri Alınacak Mı?

Ripple son günlerde üzerine çöken ölü ağırlığı atmış gibi görünüyor. Dün itibariyle başlattığı ralliyi sürdüren XRP, hala ölmedim sinyalleri veriyor. Gün içerisinde XRP’deki fiyat artışının Ripple tarafından yayınlanan 6 Ocak tarihli araştırma raporundan kaynaklandığını, merkez bankası destekli dijital para birimlerinin XRP Ledger ağında kullanılabileceğini belirtmiştik.

İlgili Haber  Ripple İddialı XRP Raporunu Yayınladı, XRP Uçuşa Geçti!
0.37 dolar seviyelerine kadar yükselen XRP, Bitcoin’de ki son satış dalgasından etkilense de hala 0.32400$ seviyelerinden işlem göremeye devam ediyor.

Ripple ve SEC arasındaki davanın detayları ile ilgili bir Tweet’e yanıt, Ripple’ın avukatı, Stuart Alderoty’den geldi. Çok kısa süre önce Tweet atan avukat:

“SEC davasıyla ile ilgili yasal süreç zaman alıyor! Sessiz olabiliriz ama boş durmuyoruz. Hukuk ekibimiz kendilerini kısaca tanıtacak ve SEC’in kanıtlanmamış iddialarına birkaç hafta içinde ilk cevabımızı sunacağız.

Akılda tutulması gereken en önemli nokta ise SEC’in kendisi bile müşterilerimizin “fiat para birimini XRP’ye dönüştürmek, [sonra] XRP’yi bir alıcının yetki alanına aktarmak ve XRP’yi bu yerel ayarın fiat para birimine dönüştürmek için XRP’yi kullandığını kabul etti.

Bu da demek oluyor ki aslında SEC, XRP’nin dönüştürülebilir sanal para birimi olduğunu biliyor.

Bu twitten çok kısa süre sonra şirket CEO’su Brad Garlinghouse, dava süreci ile ilgili yatırımcıların aklına takılan soruları yanıtladı. CEO, SEC’in twiter üzerinden paylaştığı kanıtlanmamış iddialar hakkında karşı dava açmayacağını belirterek 5 önemli soruya yanıt verdi. İşte o sorular ve cevapları:

Ripple Neden SEC İle Anlaşmadı?
“Ayrıntılara giremiyoruz, ancak bunu denediğimizi ve yeni yönetimle denemeye devam edeceğimizi bilin. XRP topluluğu yeniliklere devam edebilsin diye tüketiciler ve düzenli pazarlar korunuyor.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak