Dogecoin nedir? Neden Elon Musk ile yükselip alçalıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kripto para birimi dogecoin  , Pazartesi günü, şirketinin aya bir görev için yasal bir ödeme olarak kabul edeceğini açıklamadan önce , Cumartesi Gecesi Canlı'da Elon Musk'un dalga geçmesinin ardından aya roket yolculuğuna çıktı  .

Bu cümle size biraz mantıklı geliyorsa, yalnız değilsiniz. Ancak tam olarak neler olup bittiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

 dogecoin nedir?
Dogecoin, bitcoin gibi kripto para birimlerinin bir parodisi olarak sırasıyla Adobe ve IBM'de çalışan bir çift yazılım geliştiricisi tarafından 2013 yılında oluşturuldu. Kripto para birimleri, çevrimiçi dünyadaki şeyler için ödeme yapmak için kullanılabilecek bir dijital para türüdür. Dogecoin ve bitcoin dahil çoğu, blok zinciri olarak bilinen şifreli dijital işlem defteri tarafından desteklenmektedir.

Bitcoin gibi kripto para birimleri nelerdir? İşte bilmen gereken her şey
O zamanlar bir internet memesinin konusu olan bir Shiba Inu köpeğinin adını taşıyan kripto para meraklıları ve çevrimiçi şakacılar, bir kuruşun kesirleri karşılığında dogecoin ticareti yapmaya başladı. 2014'ün başlarında el değiştiren ilk dogecoin 0,001540753 ABD $ değerindeydi. Bugün aynı dogecoin, yüzde 32.000'den fazla bir artışla 50 sent ABD değerinde.  

Teknik olarak dogecoin, bitcoin'in üzerinde bulunduğu orijinal blok zincirinin bir dalı olarak var olsa da, bitcoin kadar güvenli değildir ve bitcoin'de olduğu gibi var olabilecek dogecoin sayısında bir sınır yoktur.

TSX'de listelenen yatırım yönetimi yatırım şirketi Galaxy Digital'in araştırma başkanı Alex Thorn, "Diğer birçok kripto para birimi projesinin aksine, dogecoin dünyanın en eğlenceli para biriminden başka bir şey aramıyor ve hatta bunu iddia etmiyor," diye açıkladı. geçen hafta bir araştırma raporu.

Elon Musk ile ne alakası var?
Kesinlikle, hiçbir şey. Ancak kısa süre önce insanlık tarihinin en zengin adamı olan Musk, kripto para biriminin büyük bir hayranı. Musk geçen yıl doge trenine atladı, çoğunlukla şaka olarak, ancak birkaç ay boyunca sosyal medyada dogecoin hakkında yaptığı yorumlar ona daha fazla güven verdi.

Dogecoin'den ilk bahsettiği Nisan 2019'da Twitter'a "en sevdiğim kripto para birimim " adını verdiği zaman geldi .

Sevgisi ancak o zamandan beri arttı.


Elektrikli otomobil şirketi Tesla, bu yılın başlarında bitcoin'i ödeme olarak kabul edeceğini ve kitaplarında bir varlık olarak Bitcoin tutacağını duyurmasının ardından, genel olarak kripto para birimlerinde büyük bir etki yarattı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak