Decred (DCR) Coin nedir? DCR coin ne işe yarar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Decred Coin Nedir?


Decred coin, topluluk girdileri, açık yönetim ve sürdürülebilir finansman ve kalkınma üzerine yoğunlaşan Bitcoin’e benzer bir kripto paradır.

Decred, daha sağlam bir para birimi sağlamak ve madenciler ve kullanıcılar arasında bir denge oluşturmak için hibrit bir konsensüs sistemi kullanır.

Topluluğun izni olmaksızın küçük bir grubun işlem akışını veya Decred’te yapılacak değişiklikleri domine etmesini engellemek için proof-of-stake ve proof-of-work algoritmalı madencilik sistemi kullanır.

Decred (DCR) Nedir?

Referans göstererek % 20 komisyon indirimli Binance üyeliği için TIKLAYINIZ


Decred, hem Proof of Work (PoW) hem de Proof of Stake (PoS) içeren karma bir blok zinciridir. Blok ödüllerinin % 60'ı PoW Miners'a,% 30'u PoS bilet sahiplerine ve blok ödüllerinin % 10'u takım hazinesini finanse etmeye gidiyor.

Decred, 21 milyon toplam arz gibi Bitcoin'den çeşitli tasarım unsurlarını benimser. Bununla birlikte, blok süresi sadece 5 dakikadır (Bitcoin için 10 ile karşılaştırıldığında), zorluğu her 12 saatte bir yeniden ayarlanır (144 blok) ve blok ödülü her 21 günde bir % 1 azalır.

Decred sahipleri, DCR varlıklarını paketlenmiş stake edilmiş DCR'yi temsil eden biletler halinde paketler. Bu biletler, kullanıcıların yönetişime katılmanın yanı sıra blokların doğrulanmasına ve stake etme ödüllerinin bir kısmını kazanmalarına izin verir.

Decred, Decred bilet sahiplerinin projenin hazinesinin yönetimine katılabilecekleri bir teklif sistemi olan Politeia'ya sahiptir.

Decred Coin Nereden ve Nasıl Alınır?

Referans göstererek % 20 komisyon indirimli Binance üyeliği için TIKLAYINIZ


Kripto paraların alım –satım işlemleri özel borsalar üzerinden yapılmaktadır. Ülkemizde de bazı kripto para borsaları faaliyet göstermektedir. Bu borsalarda Bitcoin, Ethereum gibi büyük kripto paralar ile birkaç altcoin alım-satımı yapılmaktadır. Decred coin henüz ülkemizdeki borsalarda alım-satımı yapılan bir altcoin değildir. Decred coin almak için öncelikle, ülkemizdeki kripto para borsalarından birine hesap açmak ve buradan Bitcoin ya da Ethereum gibi paralardan almak gerekir. Bundan sonra yapılacak olan işlem, Decred satan bir yurtdışı borsada hesap açılmalıdır. Cüzdandaki Bitcoinler bu yurtdışı borsaya transfer yapılır ve bu borsadan Decred coin alınır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak