Caizcoin Nedir? Caizcoin Nasıl Alınır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

CAİZ COİN NEDİR?
 

Caizcoin İslami kesime uygun, ve dinen caiz olduğu iddia edilen bir kripto paradır. Globenewswire'a göre 2020'e Almanya'nın Heidelberg kentinde kurulan ve Halkla İlişkiler Müdürü Cumhur Nadir olan 'caizcoin' Türkiye'de gündem oldu. Caizcoin Almanya merkezli kurulan ve Türkiye kökenlilerle bağlantılı olarak üretime ve satışına başlanan kripto para birimidir. Caizcoin "İslami Finans kurallarına uygun olarak dünyanın her yerinden insanlar arasında para transferi yapın." sloganı ile caizcoin alımına ve satımına teşvik edliyor. 'Caizcoin.io' sitesinden satış yapan İslami kripto para, 15 Ocak'ta özel satışa başladı 16 Mart'tan itibaren kamuya açık satışa geçti.

Caizcoin Almanya merkezli kurulan ve Türkiye kökenlilerle bağlantılı olarak üretime ve satışına başlanan kripto para birimi. Bu para birimi ile yapılan işlemlerin caiz olduğu iddia ediliyor.Merkezi olmayan finans artık herkes için erişilebilir durumda.

  • İslami finans standartlarına uygun kripto token
  • Silah, tütün, yetişkin endüstrisi, alkol veya domuz eti endüstrisi gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerle iş yapılmaması.
  • İslami Finans standartlarına uygun cüzdan ve borsaların kullanılması.
  • İslam ahlakına uygun kredi limitleri.
  • İslami normlara uygun proje finansmanı.
  • Küresel bankacılık varlıklarında ve yatırımlarında 162 trilyon ABD dolarına ulaşma potansiyeli.
  • Yatırım kataloğu için İslami platforma kolay yatırım (devlet direktifleri, hisse senetleri, mülk, fonlar ve diğerleri)

SOSYAL MEDYA KANALLARI

Londra ve Viyana gibi kentlerde de ofisi bulunduğu öne sürülen Caizcoin'in "iş, teknoloji ve finans alanlarında çalışma yürüten kişiler tarafından oluşturulduğu" ifade ediliyor.Platformun Instagram, Telegram ve Facebook sayfaları da bulunuyor. 11 bine yakın kişi, Caizcoin'in Telegram hesabına abone olmuş durumda. Şeriata uyumlu kripto paranın Facebook'ta bini, Instagram'da da 6 bini aşkın takipçisi var; Twitter hesabı ise kapatılmış. Platform adına açılan YouTube kanalında ise herhangi bir içerik yer almıyor. Kanalın abone sayısı da görünmüyor.

SİSTEMİN İŞLEYİŞİ BELİRSİZ

Müslümanları ve Müslüman olmayanları "İslami coine yatırım yapmaya" çağıran Caizcoin'in alışverişlerde de kullanabildiği ifade ediliyor. İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre, Caizcoin'i almanın 3 yolu bulunuyor. Bunlardan biri, Ethereum ağında geliştirilen token'ları destekleyen MetaMask cüzdan sistemini kullanmak. İkincisi Ethereum'la, üçüncüsü ise Caizcoin'e bir form göndererek coini gerçek parayla satın almak.Caizcoin'den nasıl kâr edileceği ve sistemin nasıl çalıştığı konusu oldukça belirsiz. Buna dair ne internet sitesinde ne de yabancı basında yer alan haberlerde kayda değer bir bilgi yer alıyor. Sosyal medyada ise pek çok kullanıcı, Caizcoin'in 'yeni bir saadet zinciri' olacağını düşünüyor.

DİYANET'E GÖRE KRİPTO PARA CAİZ DEĞİL

Diyanet kripto paralar caiz midir? soruna böyle yanıt vermişti;Kullanıcılar arasında değişim ya da kıymet ölçüsü olarak genel kabul gören, kaynağı itibariyle kullanıcılara güven veren her türlü paranın kullanımı caizdir.Bu noktada önemli olan husus, para olarak bilinen değişim aracının kendi özünde yani üretim şeklinde, sürüm aşamalarında ve muhataplık niteliğinde büyük belirsizlik (garar) içerip içermemesi, bir aldatma (tağrir) aracı olarak kullanılıp kullanılmaması ve belli bir kesimin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine vesile olup-olmamasıdır.Son yıllarda ortaya çıkan ve birçok çeşidi bulunan, dijital­-kripto paralardan her birini kullanmanın hükmünü yukarıdaki genel ilkeler doğrultusunda değerlendirmek gerekir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak