BİTCOİNDE AYI PİYASASI NEDİR?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Genel olarak, bir ayı piyasası, nispeten kısa bir süre içinde önemli düşüş fiyatları sunan güçlü bir piyasa düşüş trendini ifade eder. Geleneksel piyasalarla karşılaştırıldığında, kripto para piyasaları daha küçüktür ve dolayısıyla daha değişken. Bu nedenle,% 85 fiyat düşüşünün o kadar nadir olmadığı daha güçlü ve uzun süreli kripto ayı piyasaları görmek oldukça yaygındır.

Geleneksel piyasalarda, bazıları 60 günlük bir süre içinde% 20 fiyat düşüşü meydana geldiğinde ayı piyasasının gösterildiğini söylüyor. Bu gerileme, tipik olarak, piyasa fiyatları ve endekslerinin genel performansına duyulan güven kaybına ilişkin yatırımcı karamsarlığının sonucudur . Karamsar piyasa duyarlılığına yanıt olarak, yatırımcılar sahiplerini satmaya başlarlar, bu da düşen fiyatları daha da etkiler ve genellikle teslimiyet dönemlerine yol açar . Bazı ABD endekslerinin birkaç örneği Dow Jones Industrial Average (DJIA), S&P 500 ve Russell 2000'dir.
Piyasa fiyatlarında% 20'lik bir düşüş genellikle düşüş eğiliminin başlangıcı olarak kabul edilirken, yaklaşan ayı piyasasının çoğu işareti o kadar açık değildir. Tüccarlar ve analistler, diğer, daha az belirgin olan düşüş sinyallerini ve eğilimleri tanımalarına yardımcı olmak için çok sayıda araç ve sistem kullanır. Örnekler arasında hareketli ortalamalar (MA'lar), Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD), Göreceli Güç Endeksi (RSI), Bakiye Hacmi (OBV) ve diğer teknik analiz göstergeleri yer alır.

Bear vs Bull Piyasaları
Bir ayı piyasasının tersi, yatırımcılar iyimser hissettiğinde ortaya çıkan bir boğa piyasasıdır. Yükselen fiyatlar (yükseliş eğilimi) olumlu bir piyasa duyarlılığı yaratır ve tüccarlar kendilerini daha güvende hissettikçe daha fazla yatırım yapma eğiliminde olurlar ve bu da fiyatların daha da artmasına neden olur. Ekonomistler, 1929 ile 2014 arasında ABD'de 25 boğa piyasası ve 25 ayı piyasası olduğunu söylüyor. Ortalama ayı piyasası kaybı -% 35 iken, ortalama boğa piyasası kazancı kabaca +% 104 idi. Bu eğilimler, piyasa ivmesinin sürekli fiyat artışlarını (boğa piyasalarında) ve düşüşleri (ayı piyasalarında) nasıl sürdürdüğünü yansıtır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak