Arweave (AR) Coin Nedir? Arweave Token Nasıl Alınır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Arweave (AR) Coin Nedir?

2017 yılında ilk olarak Archane olarak adlandırılan Coin, 2018 yılında Arweave ekibinin bir araya toplanmasıyla Token adı da net olarak belirlendi. 2018 yılında tam olarak 55 milyon AR Token oluşturulduğu biliniyor. Buna ek olarak kullanıcılara ağ üzerinde sunulan depolama hizmetleri ile 11 milyon bu Token’ın yayılması bekleniyor.

2019 yılında Andreessen Horowitz ve Union Square Ventures gibi ünlü firmalardan 5 milyon dolar kadar para toplayan ekip, 2020 yılı mart ayında ise daha da büyüme için 8.3 milyon dolar olarak harcama yapılacak miktarı duyurdu.

Arweave, bilgisayar ağları üzerinde dosyaların ve verilerin kalıcı olarak depolanmasını sağlayan bir yazılımdır. Bu yazılımın çalışma sistemi, diğer merkezi olmayan, depolama hizmeti sunan SİA gibi uygulamalara oldukça benzerlik göstermektedir. Bu sistem, bilgi depolama hizmetini sağlayan ağların alım ve satımını yapmak isteyen kullanıcılar için kripto para birimlerini kullanabilecekleri bir platform oluşturuyor.

AR Coin, Arweave ana ağında oluşan ve kullanılan bir kripto para birimidir. Bilgilerinin depolanmasını isteyen kullanıcılar, ağ üzerinde yer alan bilgisayarlarda depolama hizmeti satın alabilmesi için bu Tokenları kullanması gerekmektedir.

BİNANCE REFERANS İNDİRİMLİ ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Arweave ve AR token nedir?


Verilerin sürdürülebilirliğini kendisine ilke edinen Arweave, depolama hizmeti veren, merkeziyetsiz bir protokoldür. Değerli bilgileri, geçmiş verileri veya uygulamaları bünyesinde depolar. Blockweave teknolojisi ile çalışan Arweave, ağda bulunan blokları birbirine bağlar ve bu bloklar çeşitli verileri tutar. Madenciler, ağdaki eski verileri Proof-of-Access (PoA) algoritması ile elde eder ve yeni bloklar oluşturur. Madenciler, eski verileri kullanarak elde ettikleri yeni bloklar karşılığında token elde ederler. Eski verilerin dönüştürülmesi sayesinde enerji tasarrufu yapılır ve ağ verileri verimli bir şekilde depolanır.

Arweave (AR) Coin Nasıl Kullanılır?


Arweave aslında tam olarak bir blockchain değildir. Geliştirilmiş olduğu yazılımda, diğer kripto para birimlerinden farklı olarak bilgilerin depolanmasını sağlayan blok grafiği oluşturmaktadır.

Bu sistem ile kendisinden önceki iki bloğa bağlı olarak çalışmakta ve buna da blockweave adı verilmektedir. Bitcoin’in aksine bu bloklar birbirine bağlı olarak çalışmaktadır.

Arweave, diğer kripto paralarda var olan alım satım işlemlerinde kullanılan doğrulama kontrolü için de farklı bir yol izlemektedir. Örnek verecek olursak BTC Proof of Work dediğimiz sistem üzerinden bunu sağlarken, Arweave tamamen Proof of Access denen farklı bir mekanizmayı kullanmaktadır. Bu sistemle de kullanıcılar, bilgisayar ağına eklenen her bir yeni node için AR Coin kazanılmaktadır.

Arweave ağı üzerinde her kullanıcı depolamak istediği bilgiyi ve alacağı hizmeti kendi tercihe edebilir. 2018 yılının Haziran ayında geliştirilen sistem, bilgi kalıcılığını sürdürülebilir kılmayı amaçlamaktadır. Geliştirici uzmanları sistemin kendisini, verileri sürdürülebilir ve kalıcı donanımlarla destekleyen, kullanıcıların ve geliştiricilerin verileri sonsuza kadar saklamasına olanak tanıyan yeni bir depolama türü olarak tanımlıyor.

Kolektif olarak verileri kaybetmeden tutan bir HARD disk görevi gören Arweave, kullanıcıların değerli bilgilerinin sonsuza kadar depolanmasını ve korumasını amaçlamaktadır. Bu yazılım, block zincirleri üzerinde kalıcı depolama, yüksek verim ve düşük maliyetle birlikte çalışan 4 ana sistem üzerine inşa edilmiştir.

Arweave, nodeların tüm zincire sahip olmadan temel ağ fonksiyonlarını yerine getirmesine izin veren iki yeni konsept sunmaktadır. Bunlardan ilki önceki bloklarında içerisinde bulunduğu hash listesi mantığıyla çalışmasıdır. Hash listeleri bilgisayarlar ya da cihazlar arasında bilgilerin depolanması, toplanması ve transfer edilmesine yaramaktadır.

Hash listelerinin önemli bir diğer kullanımı da; sahte blok kullanımının kontrolü, değişime uğramadan ve bozulmadan,  bilgi veri paylaşımına yarayan ağ sistemi P2P (peer to peer) ile doğru data bloklarından alındığına emin olmaktır. Bu sistem ile eski bloklar tanımlanırken etkili şekilde potensiyel olarak oluşabilecek yeni blokların değerlendirilmesi sağlanmaktadır.

Konseptlerden ikincisi ise cüzdan listesi yapısıdır. Bu kullanıcıların alım satım işlemlerinde son işlemlerin gerçekleştirildiği blok olmadan da doğrulanabilmesini sağlamaktadır.

Block hash listesi ve cüzdan listesinin kullanımı ağ üzerinde senkronize edilmekte ve mining yapan kullanıcılar tarafından indirilen düğümler, ağa katılabilmektedir.

BİNANCE REFERANS İNDİRİMLİ ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Arweave (AR) Coin Nereden Satın Alabilirim

Arweave (AR) Coin NEREDEN ALINIR?

Arweave (AR) Coin şuanda Gate.io borsasında satılmaktadır.

GATE.İO KAYIT OLUP Arweave (AR) Coin ALMAK İÇİN (REFERANSLI): 

https://www.gate.io/ref/4040784

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak