Altcoinler Neden Bitcoin'den Daha Hızlı Düşüyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dijital para alanı, birçok sikke ve simgeleri için 's ortak benzer bir düzene göre hareket etmek. Ne zaman Bitcoin (BTC) , büyük cryptocurrency tarafından piyasa değeri , gider, diğer dijital jetonları değerindeki yanı artış eğilimindedir. BTC düştüğünde, alandaki diğer oyuncuların da aynı anda düşmesi muhtemeldir.


Son haftalarda, birçok kripto para birimi şimdiye kadar zor bir yılda daha da düştüğü için, bu model devam etti. Bununla birlikte, Zycrypto.com tarafından hazırlanan bir raporun da belirttiği gibi, ilginç bir şey oluyor: Ethereum ve diğer altcoinler , genel olarak Bitcoin'den daha sert vuruldu. 1  Neden altcoinler en iyi dijital para biriminden daha önemli kayıplar yaşıyor?


Bitcoin ETF Haberleri
Rapor, bitcoin'in son haftalarda toplam kripto para birimi piyasa değerinin% 50'sinden fazlasını yönettiğini gösteriyor. 1  Kripto alanı için önemli bir dönüm noktası , ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) , bir kripto para borsası alım satım fonunun (ETF) onaylanmasına ilişkin herhangi bir kararın duyurusunu Eylül ayı sonuna kadar erteleyeceğinin duyurulmasıydı . 

  Ağustos ayının başlarında gerçekleşen bu duyuru, tüm dijital para birimleri için sorun çıkarırken, Ethereum ve diğer altcoinler üzerinde daha uzun süreli ve daha önemli bir etkiye sahip olduğu görülüyor.

Yatırımcılar SEC duyurusunun ardından dijital para birimlerini satarken, bitcoin değerini diğer kripto paralardan daha iyi tutmayı başardı. Ethereum yaklaşık bir yıl içinde en düşük fiyatına gerileyerek 300 doların altına düştü. 

Bitcoin Kararlılığı?
Bitcoin'in diğer kripto para birimlerine göre esnekliğinin bir açıklaması, alandaki yatırımcıların şu anda BTC'yi en istikrarlı dijital belirteç olarak görebilmesidir. Kötüleyenler, BTC'deki yüksek volatilite seviyelerine hala işaret edebilir , ancak yine de diğer bazı belirteçlerden daha yerleşiktir. Yatırımcıların daha yeni, daha küçük kripto para birimleri konusunda çekingen davranması, makul bir şekilde fonlarını ayı piyasası yürürlükte iken altcoinlerden bitcoin'e transfer etmeleri beklenebilir .

Jeopolitik Endişeler
Bitcoin'in göreceli gücündeki diğer bir potansiyel faktör, diğer belirteçlere kıyasla jeopolitik ortamla ilgili olabilir. Türkiye'de devam eden sivil huzursuzluk ve artan ekonomik mücadeleler, kripto para birimi alanına önemli bir yatırımcı parası akışına neden oldu . 4  Rapor, bu varlıkların büyük bir kısmının doğrudan Bitcoin'e gittiğini öne sürüyor. Türk lirası önemli ölçüde düşmüş ve Türkiye'de birçok kişi kendi yerel daha değerinden daha istikrarlı bir mağaza olarak BTC döndü fiat para . 1

Türkiye'deki durum, bir sonraki önemli mali kriz sırasında daha büyük, küresel ölçekte neler olabileceğine bir bakış olabilir. Pek çok kripto para meraklısı için (dijital belirteç şüphecilerinin yanı sıra), Bitcoin ve diğer madeni paraların gerçek testi, başka bir finansal erime olduğunda olacaktır. Yatırımcılar grup olarak kripto para birimlerine akın edecek mi? Dikkatlerini ağırlıklı olarak BTC gibi tek bir oyuncuya mı çevirecekler ? Yoksa kripto para birimleri ana akım ekonomik kurumlarla birlikte çökecek mi?

Bitcoin'in son haftalarda göreli başarısının nedenlerinin birleşiminden bağımsız olarak, buradaki anahtar terim gerçekten "göreceli" dir. Bitcoin, yılın büyük bir bölümünde olduğu gibi hala mücadele ediyor. Dijital para ortamının zirvesinde kalırken, bu alan yılın başında olduğu yere kıyasla önemli kayıplar yaşıyor.

Kripto para birimlerine ve İlk Para Tekliflerine ("ICO'lar") yatırım yapmak oldukça riskli ve spekülatiftir ve bu makale Investopedia veya yazar tarafından kripto para birimlerine veya ICO'lara yatırım yapmak için bir tavsiye değildir. Her bireyin durumu benzersiz olduğundan, herhangi bir finansal karar vermeden önce her zaman nitelikli bir profesyonele danışılmalıdır. Investopedia, burada yer alan bilgilerin doğruluğu veya güncelliği konusunda hiçbir beyanda bulunmaz veya garanti vermez. Bu makalenin yazıldığı tarih itibariyle, yazar bitcoin ve ripple'ın sahibidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak