Zor İmkansızdan Kolaydır ile İlgili Kompozisyon

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hayatta çoğu şey zordur. Hayatta kalmak, yaşamımızı sürdürebilmek bile emek ister. İmkânsız olarak sayabileceğimiz çok az şey vardır. Bunlar da insan mantığının alamadığı konulardır.

Zor ve imkânsız kelimelerinin anlamlarını karıştırmamalıyız. Bir matematik problemi çözmeyi, yerine ve kişisine göre zor olarak tanımlayabiliriz. O problem, matematikten hiç anlamayan biri için imkânsızdır. Zaten, imkânsız olmasının nedeni de matematiği hiç bilmemesinden kaynaklanmaktadır. Kişinin o konuya dair temeli yoktur. Ama, ne zaman ki matematik problemi çözmeyi öğrenirse işte o zaman imkânsızı başarır. Zor ise, matematik konusunda temeli sağlam birinin karşısına getirilen sıra dışı bir problemi, matematik bilgisinin yanında kendi mantığını da katarak çözmesi gerekmesidir, ki bu da herkesin yapabileceği bir şey değildir.

Bence karşımızda başa çıkamayacağımız bir durum varsa, şu söz bize önderlik etmelidir: ‘Hiçbir şey göründüğü kadar zor değildir; görüş açımıza göre şekillenir.

******************

Bir şeylere ulaşmak her zaman zordur. Kolay olan şeylerin ise çok değeri olmamaktadır. Emeksiz ulaşılanlar gözümüzde az değerli olduğu gibi pek umursamayız. Bizim için en önemli olan zor olanın üstesinden gelmektir.

Zor ve imkansız kelimeleri karşılaştırılamaz. Biri çalışarak yapılabilir diğeri ise yapılması mümkün olmayandır. Matematik problemi çözerken yerine göre bize zor gelebilir. Matematikten anlamayan insan için imkansız haldedir. Hiç bilmediğimiz soruların çözümü hakkında fikirde yürütemeyiz. İmkansız olan şeyleri bilmek mümkün değildir. Temel bilgisi olması durumunda bir şeyleri öğrenerek çözüme ulaştırabilir. Zor olanları yapmak için çalışmak gerekir. Başarıya ulaşmamız için elimizden geleni yerine getirmeliyiz.

Başa çıkamayacağımız durum varsa inanmamız gerekir. Sorunların çözümü için hareketlerimizde önemlidir. Zor olanın üstesinden elbet gelinir ancak inanıldığı zaman. İmkansızların peşinde dolaşarak zaman kaybetmektense mücadeleyi bırakmamalı peşinden koşmalıyız.

****************

Hayatta yapmak istediğimiz bazı şeyler bize çok zor gelebilir. Hatta imkânsız gibi görünebilir. Bu durum üzerine düşünüp tartmalı, her zorluğun bir şekilde aşılabileceğini bilmeliyiz. Bu konuda aşılması imkânsız olan hiçbir duvar yoktur diye bir söz vardır. Yani her engel, her zorluk aşılabilir. Yeter ki biz inançlı ve kararlı olalım.

Zor mu kolaydır, imkansız mı kolaydır? Bu soruyu bir düşünelim. Zor ve imkânsız. İkisi de pek sevilmeyen kavramlar diye düşünüyorum. Şimdi bu iki kavram arasında bir karşılaştırma yaparsak ulaşacağımız sonuç; zor imkânsızdan kolaydır sözü oluyor. İmkânsız diye nitelenen şey, zordan daha zor olma durumunu ifade ediyor. Ancak imkânsız denen şey gerçekleşmesi hiçbir şekilde mümkün olmayan şey demektir. Zor olan ise bir şekilde aşılabilecek bir engeldir.

Zorluklar karşısında çok fazla karamsar olmamak lazımdır. İnsanız çünkü. Her günümüz iyi geçecek diye bir şey yok. Kimi zaman güzel günlerimiz olacak, kimi zaman da zorluklarla mücadele ettiğimiz günlerimiz olacak. Biz elimizden geldiğince çalışmalı, çaba göstermeli, emek sarf etmeli ve zor dediğimiz şeyleri gerekirse iş birliği yaparak başarmaya çalışmalıyız.

Bazen büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. Bunun üzerine benim bunu aşmam imkânsız diyebiliyoruz. O zaman aslında pes etmiş oluyoruz. Evet, muhatabı olduğumuz durum zor hatta imkânsız olabilir. Ancak pes etmeden, sabır göstererek, emek harcayarak imkânsız gibi görünen zorlukları aşabiliriz. Böyle düşünmek bize güç verecektir. Söylediklerimi bir düşünün derim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak