Yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili kompozisyon

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yenilenebilir kaynaklar güneş enerjisi, rüzgar, düşen su , dünyanın ısısı (jeotermal), bitki materyalleri (biyokütle), dalgalar, okyanus akıntıları, okyanuslardaki sıcaklık farklılıkları ve gelgitlerin enerjisini içerir. Yenilenebilir kaynaklar makalesi nedir?
Yenilenebilir kaynaklar alternatif enerji kaynakları olarak da bilinir . Alternatif Enerji, yenilenebilir (Issit) herhangi bir enerji kaynağıdır. Yenilenebilir Enerjiler, hidrojen yakıtı, biyokütle yakıtı, hidroelektrik, güneş enerjisi, jeotermik enerji ve nükleer enerjiyi içerir. 
Daha az emisyona neden olurlar ve yerel olarak bulunurlar. Kullanımları kimyasal, radyoaktif ve termal kirliliği büyük ölçüde azaltabilir. Uygulanabilir bir temiz ve sınırsız enerji kaynağı olarak öne çıkıyorlar. Bunlar aynı zamanda geleneksel olmayan enerji kaynakları olarak da bilinir.

En iyi yenilenebilir enerji kaynağı nedir?
Hidroelektrik , 1.295 GW'ı aşan küresel hidroelektrik kurulu kapasitesiyle en yaygın kullanılan yenilenebilir enerji kaynağıdır ve dünyanın toplam kurulu güç üretim kapasitesinin %18'inden fazlasını ve küresel yenilenebilir enerji üretim kapasitesinin %54'ünden fazlasını oluşturmaktadır.
Beş ana yenilenebilir enerji kaynağı vardır
Güneşten gelen güneş enerjisi.
Yerin içindeki ısıdan jeotermal enerji.
Rüzgar enerjisi.
Bitkilerden elde edilen biyokütle.
Akan sudan hidroelektrik.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak