Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Tarih, 1882'de Dr Robert Koch'un verem hastalığına neden olan bakteriyi keşfettiğini açıkladığı ve bu hastalığın teşhis ve tedavisinin yolunu açtığı gündür. TB, dünyanın en ölümcül bulaşıcı katillerinden biri olmaya devam ediyor.
Türkiye'de her yıl, Ocak ayının ilk Pazartesisi ile başlayan hafta Veremle Savaş Eğitimi Haftası olarak kabul edilmiştir.
Tüberkülozun (TB) yıkıcı sağlık, sosyal ve ekonomik sonuçları hakkında halkı bilinçlendirmek ve küresel tüberküloz salgınını sona erdirme çabalarını hızlandırmak için her yıl Dünya Tüberküloz Günü'nü anıyoruz.
Verem Savaş da neler yapılır?
Verem Savaş Dispanseri Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na bağlı, Türkiye'de verem ile mücadele etmek üzere kurulmuş sağlık kuruluşlarıdır.
Tüberküloz teşhisi, tedavi ve takibi, BCG aşılamaları gibi işlemler buralarda ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Tüberküloz (verem) hastalığı ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve konuya dikkatinin çekilmesi amacıyla ülkemizde her yıl ocak ayının ilk pazar günü ile başlayan hafta “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” olarak belirlenmiştir.
Veremle mücadele de aşı önemlidir. Bebekler, okul çağındaki çocuklar aşılarını yaptırarak vücut dirençlerini arttırmaları gerekmekte. Eskiden korkulan hastalık olmasına rağmen günümüzde o kadar korkulacak değildir. Halk bilinçlenerek vereme karşı savaş açmalıdır. Aşılar sayesinde veremden korunarak sağlıklı yaşamamız mümkündür. Veremle mücadele amacını benimseyerek kurulan dernekler, vakıflara katılarak mücadelemizi tüm dünyada devam ettirebiliriz.