Sigaranın insan sağlığına zararlarını anlatan kompozisyon

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sigara içmek kansere, kalp hastalığına, felce, akciğer hastalıklarına, diyabete ve amfizem ve kronik bronşiti içeren kronik obstrüktif akciğer hastalığına (KOAH) neden olur. Sigara içmek ayrıca tüberküloz, bazı göz hastalıkları ve romatoid artrit dahil olmak üzere bağışıklık sistemi sorunları riskini artırır.
Tütün dumanındaki zehirli kimyasallar, ilk nefesinizden 10 saniye sonra beyninize, kalbinize ve diğer organlarınıza ulaşır. Sigara içmek vücudunuzun neredeyse her yerine zarar verir ve birçok hastalığa yakalanma riskinizi artırır. Sigara içmek aynı zamanda nasıl göründüğünüzü ve hissettiğinizi, mali durumunuzu ve size yakın olan insanları da etkiler.
Sigara içtiğinizde zararlı kimyasallar ciğerlerinize girer ve vücudunuza yayılır. Yapabilirler:

ilk nefesinizi aldıktan sonra 10 saniye içinde beyninize, kalbinize ve diğer organlarınıza ulaşın
kanınızın aktığı her yere gidin, vücudunuzun her yerine zarar verin
Tütün dumanını teneffüs etmeseniz bile, zararlı kimyasalları ağzınızın astarı yoluyla emersiniz.

Nasıl bağımlı hale gelirsin
Tütünün içindeki nikotin son derece bağımlılık yapar. Beyninizin dopamin adı verilen bir kimyasal salgılamasını sağlar. Dopamin 'iyi hissettiren' bir kimyasaldır:

seni mutlu hissettiriyor
konsantre olmanıza yardımcı olur
sana daha fazla enerji verir
Fakat bu etki uzun sürmez.

Vücudunuzdaki nikotin seviyeleri azaldıkça beyniniz daha fazla dopamin ister. Ne kadar uzun süre sigara içerseniz, kendinizi iyi hissetmek için o kadar çok dopamine ihtiyacınız olur. Nikotine bağımlı hale gelirsiniz.

Nikotine bağımlı olduğunuzda, onsuz yoksunluk belirtileriniz olacaktır. Konsantre olmakta veya gergin, huzursuz, sinirli veya endişeli hissetmekte zorlanabilirsiniz.

Bu iki şey - nikotin bağımlılığı ve nikotin çekilmesi - daha fazla sigara içme isteği uyandırır. Tütün bağımlısı olursunuz.

Anahtar Kelimeler:
Sigaranın Insan Sağlığına Zararlarını Anlatan KompozisyonSigaraSigaranın Sağlığa Zararlarını Anlatan KompozisyonSigara BağımlılığıSigaranın Zararlarını Anlatan KompozisyonSigaranın Insan Sağlığına Zararlarını Anlatan Kısa KompozisyonSigarayla Ilgili KompozisyonSigaranın ZararlarıSigaranın Zararı NedirSigaranın Zararları Ile İlgili KompozisyonSigaranın Zararları İle İlgili Kompozisyon KısaSigaranın Zararları İle İlgili Kısa KompozisyonAsigaranın Zararlarını Anlatan Kompozisyon ödeviSigaranın Zararları İle İlgili Kompozisyon Yazı örneğiSigara İle İlgili KompozisyonAlkolle Ilgili KompozisyonSigara Nasıl IçilirSigara Ve ZararlarıSigara Ve Zararlarını Anlatan KompozisyonSigara Ve Zararlarını Anlatan Kompozisyon örneğiGünde En Fazla Kaç Sigara Içilmeli?Günde 1 Tane Sigara Içmek Zararlı Mı?Günde 1 Tane Sigara Içmek Zararlı MıSigara Ve Alkolün Insan Sağlığına Etkileri Nelerdir?Sigara Ve Alkolün Insan Sağlığına Etkileri NelerdirSigaranın Insan Sağlığına Zararları Nelerdir?Sigaranın Insan Sağlığına Zararları NelerdirTütün Bağımlılığı Ve Tütünün ZararlarıAlkol ZararlarıSigaranın Psikolojik ZararlarıGünde Kaç Sigara Zarar VermezSigaranın Zararları Resimli AnlatımSigaranın Zararlarını Anlatan Kompozisyon ödeviSigaranın Zararları Maddeler HalindeSigaranın Zararları 4. SınıfZararlı Alışkanlıklarla Ilgili KompozisyonZararlı Alışkanlıklar Neler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak