Saçını Süpürge Etmek ile İlgili Kompozisyon

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hanımlarımızın evi, çocukları ve ailesi için gösterdiği özveriyi hepimiz biliriz. Onlar her şeye rağmen bıkmadan, usanmadan fedakarca çalışır. An gelir yoklukla onlar mücadele eder. Yine de sofraya sıcak yemeğimizi koyarlar. Evi çekip çeviren yine onlardır.

İşte kadınların evin işleri için bu kadar çaba göstermesi, kendini yavrularına adaması saçını süpürge etmektir. Normal hayatın yorucu olmasının üstüne bir de çocukları, yuvası için çırpınan hanımların fedakarlığı takdire şayandır. Bu kadar cefaya katlanan kadınlarımız el üstünde tutulmaya layıktır.

Onlar kendi rahatlarını bir kenara bırakıp yana yakıla evi için çalışır durur. Bunu yaparken oflayıp puflamaz. Tek dertleri yavrularım rahat etsin, onlara güzel bir gelecek hazırlayım şeklindedir. Özveri deyince bu nedenle aklımıza kadınlarımız, analarımız gelir. Onların üzerimizde çok fazla emeği olduğunu hüçbir zaman unutmamalıyız.

Sonuç olarak analar bu dünyanın ne fedakar insanlarıdır. Bir evin dönmesi, bacasının tütmesi onlara bağlıdır. Bu konuda bazen aç, uykusuz kalırlar. Bazen her şeyi göze alırlar. Dinlenmek nedir bilmezler. Kısacası kadınların ev ahalisinin rahat etmesi için özveriyle çalışıp hizmet etmesi saçını süpürge etmek deyimi ile ifade edilir.

******************

Saçını süpürge denilince akla gelen tek kişi var oda Annelerimizdir evet Annelerimiz .
Bizler için çabalayan bizler için toplayan ve bizler için bir araya getiren Annelerimiz... Bizler farkında olmadan sırf rahatlığımız için tüm şeyleri feda edendir Annelerimiz... bunun için Annelerimizin değerini ve kıymetini bilmeliyiz.
Gün gelir yokluk içerisinde hissederiz kendimizi fakat bir bakarsınızki önünüzde tüm istedikleriniz size gelmiştir işte sizlere saçını süpürge eden Annelerimiz tarafından yapılmış iyiliklerdir tüm bunlar. Bunların nereden geldiğini ve hangi zorluklarla yapıldığını bilmek gerekir işte Annelerimiz böyle değerli insanlardır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak