Öğretmenler Günü İle İlgili Kompozisyon

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İnsanların hayatı doğumla başlayan bir yolculuktur. Bu yolculuğun ikinci ve en önemli durağı okuldur. Okul, öğrencilerin, ikinci ailesi, öğretmenleri ise ikinci anne ve babasıdır. Memleketin alın yazısını yazan bu kutsal insanlar, övgüyü en çok hak edenlerdir.

Öğretmenler sorumluluğu büyük ve bir o kadarda zorlu bir yolun yolcularıdır. Bu yolda her türlü fedakârlığa razı olurlar ve zorluklarına katlanarak gönüllerdeki yeri hak ederler. İnsanlığın yararına olan her şeyi öğretir ve öğütlerler. Toplumların çağdaş bir medeniyet kurmaları yolunda sarf edilen çabada en büyük paya sahiptirler. Aydınlığa giden yolda öğrencileri iyiye, doğruya ve güzele götüren ve bunun mücadelesini veren öğretmenlerdir. Onlar yurdun umududur.

Kuşkusuz, kutsal bir mesleğe sahip olan öğretmenler, gösterdikleri fedakârlık, sabır ve özveriyle öğrencilerine ilmin dışında kalp ve gönül zenginliği de sunar. Diyelim ki, bir yerde öğrencinin hızı kesildi, yetişip elinden tutan öğretmendir. Bir konuda yanıldı, yanlışını düzelten hep öğretmendir. Elinin yetişemediği yerde onu yükselten öğretmendir. Hangi işi başarırsa, sevinen öğretmendir. Ne zaman bir yeri kesilip kanasa yüreği ile saran öğretmendir. İşte insanlar bu yüzden muhtaçtır o kutsal insanlara.

Anadolu’nun Toros’unu, bahçesini, bayırını aşar gelirler. Gurbet iller, ilçeler gezerler. Barışın kardeşliğin güzelliğini öğretirler. Önce dedesini sonra torununu okuturlar. Cehaleti kökten siler, yok ederler. Vatanına bağlı, sözlerine sağdıktırlar. Kalpleri vazife aşkıyla doludur.

Boşa gitmez öğretmenlerin verdiği emekler, eğitimsiz toplum yerde emekler.

****************

Öğretmenler, her bireyin eğitim ve öğretimini tamamlanası için büyük çaba ve gayret gösteren kişilerdir. Öğretmenlik mesleği öyle kutsal bir meslektir ki iyi bir öğretmen öğrencilerin geleceklerini şekillendirebilirler. Bu sebeple de öğretmenlik mesleğini sadece bu mesleği hak eden kişilere verilmesi büyük önem arz eder. Çünkü eğitimli ve başarı olan bir öğretmen, öğrencilerini en iyi şekilde geleceğe hazırlayabilir.

İşte iyi eğitimci de bu tür öğretmenlere söylenen güzel bir sözdür. Böylesine kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlere bir günün mal edilmesi onları onurlandırır ve daha güzel işler yapmalarına yol açar. Öğretmenler gününde her öğretmene değerli olduklarını hissettirmek teşvik açısından da önem arz eder.

Öğretmenler böylesine meşakkatli bir meslek icra ederken onlar için bir gün ayırmak ve onları kutlamak çok önemlidir. Bu özel günde her birey hayatına yol veren öğretmenine onun ne kadar özel biri olduğunu hissettirmesi gerekir.

Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. 

–Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

********************

24 Kasım her yıl ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanır, geçmiş ve geleceğimizde emeği geçen öğretmenlerimiz sevgiyle anılır, ziyaret edilir. 24 Kasım, 1928 yılında Latin harflerinin 1 Kasım 1928 tarihinde kabulünün ardından Millet Mektepleri’nin açıldığı ve okuma yazma seferberliğinin başladığı gündür. Bugün sadece Millet Mektepleri açılmamış ayrıca Mustafa Kemal Atatürk Başöğretmen olarak kabul edilmiştir. Bu önemli tarih 1981 yılından itibaren her 24 Kasım günü öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlere hitaben yaptığı bir konuşmada toplumu şekillendirme adına öğretmenlere nasıl önemli bir görev düştüğünü şu sözlerle açıklanmıştır: “Arkadaşlar, yeni Türkiye’nin birkaç yıla sığdırdığı askerlik, siyaset ve yönetim alanlarındaki devrimler, sizin; sayın öğretmenler, sizin toplumda ve düşünce yaşamınızda yapacağınız devrimlerdeki başarınızla gerçekleşecektir. Hiçbir zaman unutmayın ki, Cumhuriyet sizden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller ister.” Böylesine mühim bir görevi olan öğretmenlere toplumsal açıdan çok önemli görevler düşmektedir.

İşte 24 Kasım böylesine önemli bir iş yapan öğretmenlerimizi bir kez daha hatırladığımız, onlara olan sevgi ve saygımızı gösterdiğimiz, kutlamaların yapıldığı bir gündür.

Anahtar Kelimeler:
Öğretmenler Günü İle İlgili KompozisyonIle İlgili Kompozisyonöğretmenler Günü Ile IlgiliÖğretmenler Günü Hakkında KompozisyonÖğretmenler Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır.Öğretmenler Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır. Ile Ilgili Kompozisyon24 Kasım öğretmenler Günü Hakkında Kompozisyon örnekleriÖğretmenler Günü Ile İlgili Kompozisyon Kısa24 Kasım Öğretmenler Günü İle İlgili Kompozisyon24 Kasım Öğretmenler Günü İle İlgili24 Kasım Öğretmenler Günü Ile İlgili Kompozisyon örneğiÖğretmenler Günü Ile İlgili Kompozisyon ÖrneğiÖğretmenler Günü Ile Ilgili Kompozisyon örnekleriÖğretmenler İle İlgili Kompozisyon24 Kasım Öğretmenler Günü Ile Ilgili Kompozisyon örnekleriöğretmen Konulu KompozisyonÖğretmenler Günüyle İlgili KompozisyoNÖğretmenler Günü KompozisyonuÖğretmenler Günü DramaÖğretmenler Günü Ile Ilgili Tiyatro OyunuöğretmenlerÖğretmenler Günü BilmeceleriÖğretmenler Günü Ile Ilgili BilmecelerÖğretmenler Günü Ile Ilgili Akrostiş ŞiirlerÖğretmen ŞiirleriÖĞRETMENLER GÜNÜ ŞİİRLERİöğretmenler Günü Güzel Sözleriöğretmenler Günü En Güzel SözlerDil Ile Ilgili Deyim Örnekleri Dil İle Ilgili Atasözü Örnekleri Anlamları özdeyiş örnekleri24 Kasım Öğretmenler Günü Kompozisyon24 Kasım İle İlgili Kompozisyon24 Kasım Öğretmenler Günü şiirleriKompozisyonÖğretmenler İle İlgili Kompozisyon NedirÖğretmenlik Mesleğinin Yüceliği İle İlgili Kompozisyon

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak