Milli Bayramlarda Duygu ve Düşüncelerimiz İle İlgili Kompozisyon Örneği

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli bayramlar, milletimiz için oldukça önemli zamanlardandır. Atatürk’ün hizmetleri sayesinde kurulan Cumhuriyet sayesinde Türk toplumu özgürce yaşadı. Milli bayramların yaşanması bizi gururlandırıyor. Bayramlar coşku ile kutlanıyor milli değerlerimiz hatırlanarak unutulmaması sağlanıyor. Bayramlar Türk milletinin birbirine kenetlediğini gösterir.

Kültürel değerlerimizde olup tarihini en yakın şekilde yaşamış olan atalarımızın miraslarıdır. Her bayram bir zafer ve geleceğimizi belirleyen unsurlardan oluşmuştur. Türk milleti değerlerini bilerek bunları kontrol altında tutmaktadır. İnsanların birlik beraberlik içinde sıkıca kenetlenmesini sağlar. Geçmişte birlik beraberliği yaşadıklarından dolayı o günleri hatırlatır ve toplumsal olarak refah sağlamaktadır.

Milli bayramlar tarihimiz için önemli olup onlarca yıl öncesinde yaşanan o olaylar göz önünde olur. Gururlanacağımız ve tarihimizle övüneceğimiz zamanlardan olmaktadır. Vatanımıza toprağımıza sıkıca sahip çıkmamız gerektiğini gösteren dönemlerdendir.

MİLLİ BAYRAMLAR

          İnsanın Milliliğini unutmaması için açıkçası çok önemlidir. İnsanın milliliği o kişinin tarihinden gelir.

          Yolda geçen bir insana bir tarih sorulduğu sırada o insan aval aval bakıyorsa bu öyle es geçilecek bir durum değildir ha! Tamamen korkulacak bir durumdur. Çünkü geçmişinde olan olayı unutmak geçmişinde yaşamış tuzağa tekrar düşme tehlikesini tekrarlayabilir. Bu durumun önüne geçilmek amacıyla Milli bayramlar işte bu gibi durumların önünüe geçer. 23 Nisanı farz sayalım Yirmi üç Nisanın egemenlik bayramını çocuğa vererek, o günü çağrıştırma temsili çocuklara bayram olarak verilmiştir. Asıl oradaki amaç çocukluk bayramı değildir. O gün bir meclis kurulmuştur. Bir bayram olarak hem şenlenmek hem o günü hatırlamak için Milli bayramlar önemlidir.

             Bu nedenle Milli bayramlar Milli değerlerimize ışık tutan bir ışık kaynağıdır. Bu nedenle hiçbir bayram küçümsenmemeli hor görülmemeli ve hatta azda merak duygusu uyandırıp araştırılmalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak