Görev Bilinci ile İlgili Kompozisyon Örneği

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Atatürk’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” sözünden yola çıkarak görev bilinci hakkındaki düşüncelerinizi yazınız.

Görev bilinci hangi işte çalışıyorsak çalışalım büyük önem taşımaktadır. İnsanlar sorumluluklarının bilincinde olarak işlerini iyi yaptığı takdirde hem çalıştıklarının karşılığını almış olurlar, hem de işleri düzenli bir şekilde yoluna koyulmuş olur. İşlerin aksaması pek de istenen bir durum değildir. Bundan dolayı görev bilinci ile çalışarak sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmeliyiz.

Vatanı sevmekle görev bilinci arasında da yakın bir ilişki vardır. Çünkü görevini en iyi yapanlar aslında vatanını çok sevdiğini belli etmiş olur. Görev bilinci demek bana göre sorumluklarımızın farkında olmak, işimiz gereği gibi özenle yapmak demektir. Zaten herkesi işini, görevini güzel bir şekilde yerine getiriyorsa işte onlar görev bilincine sahiptir diyebiliriz. Çalışmak ve sorumluluk görev bilinci ile yakından ilişkili iki kavramdır.

Bir insan alışmayı seviyorsa, sorumluk sahibiyse bu ondaki görev bilinci olduğunu gösterir. Örneğin bir öğrencinin görev bilincine sahip olup olmadığı derslerine çalışmasından, sorumluluğu olan ev ödevlerini yapıp yapmamasından çok rahat bir şekilde anlaşılır. Ya da herhangi bir işte çalışan kişi, işine hazırlanarak gidiyorsa, o kişi görev bilinci kazanmıştır.

İşte hayatın her alanında büyük öneme sahip olan görev bilinci böyle bir şeydir. Gerek öğrenciler gerekse başka bir meslekte çalışanlar işlerine gereken önemi vermelidir, görev bilinciyle hareket etmelidir. Böylece vatanın kalkınması kolaylaşacaktır.

*******************

Görev bilinci, insanın sorumluluklarının farkında olarak görevlerini en güzel şekilde yerine getirmesidir. Hangi işte çalışıyorsak çalışalım, işimizi iyi yapmalıyız. Baştan savma yapılan işler olumlu sonuçlar doğurmaz. Dolayısıyla işimize gereken önemi vermeliyiz.

Öğretmen derslerini iyi anlatıyorsa, öğrenci görev ve sorumluluklarını yerine getiriyorsa, doktor hastalarıyla yakından ilgileniyorsa görev bilinci ile hareket ediyor demektir. Yani mesleğimiz, görevimiz ne olursa olsun fark etmez, işimizi layıkıyla yapmaya çalışmalıyız. Aynı zamanda görevimizi iyi yapmak, vatanımızı ne kadar sevdiğimizi gösterir. Zira vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

Bazı insanlar işlerinde başarılı olamıyor. Çünkü onlarda görev bilinci yoktur. İşe gereken önemi vermediğimiz takdirde hem verimli olamayız hem de istenen başarıya ulaşamayız. Dolayısıyla çalışmanın görev bilinci ile yakından ilişkisi vardır. Bu noktada severek çalışmayı da es geçmemek lazımdır. İşini severek yapan biri zaten görev bilinciyle hareket ediyor demektir. Gönülsüz yenen aş ya karın ağrıtır, ya baş derler ya, işimizi gönülsüz olarak yaptığımızda doğal olarak başarılı olamayız.

Sonuç olarak görev bilinci hepimizi için çok önemlidir. İşlerimizi layıkıyla yerine getirdiğimizce de kafamız da rahat eder. Aklımızda herhangi bir kuşkuya yer kalmaz. Böylece emeğimizin karşılığını da almaktan keyif duyabiliriz.

********************

Görev bilinci denilince aklımıza ilk olarak sorumluluklarımız ve çalıştığımız iş gelir. Sorumluluklarımızı yapmak hem kendi açımızdan hem de işlerin düzenli yürümesi açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca görev bilincine sahip olmak, olması gereken bir şeydir. Bu nedenle işlerimiz iyi bir şekilde yapmalıyız. Böyle olma görev bilincinin gereklerinden biridir.

Genelde görev bilincine sahip olan insanlar çalışmaya önem verir, işlerini daha bir özenli yapar. Böylelikle toplumda da saygın bir kişi haline gelirler. Şöyle bir baktığımızda dünya üzerinde bir sürü meslek dalı vardır. İnsanlardan bazısı okuyup daha rahat koşullarda görevlerini yaparken bazıları da okumayıp inşaat gibi zor işlerde çalışıyorlar. Hangi işi yaparsak yapalım, hepsi de bizim sorumluluğumuz, yerine getirmemizi gereken görevimizdir. Bu düşüncelerle işimize son derece özen göstermek hem geçim sağlamamıza yardımcı olur hem de toplumda işlerin düzenli yürümesine katkıda bulunur. Bütün bunlar görev bilinci ile ilgili konulardır.

Görev bilinci her yerde olduğu gibi okulda da çok önemlidir. Örneğin öğretmenler derse zamanında geliyor ve derslerini güzel bir şekilde anlatıyorsa, öğrencilerine bir şeyler öğretmek için çırpınıyorsa bunlar görev bilinciyle ilgilidir. Öğrenci olarak bizler de görev bilincine sahip olmalı ve en büyük sorumluluklarımızdan biri olan ödevlerimizi zamanında yapmalı, derslerimize iyi bir şekilde çalışmalı ve öğretmenlerimizi dinlemeliyiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak