Cumhuriyet Bayramının Önemini Anlatan Yazı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Türkiye'de Cumhuriyet Bayramı'nda neler oluyor?
Türkiye'de pek çok kişi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı gösterilere katılarak, bayraklar ve bandolarla geleneksel geçit törenlerine katılarak kutluyor . Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet Bayramı'nı Türkiye'nin en önemli bayramı olarak ilan etti.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilanı ne zamandı?
Lozan Antlaşması 24 Temmuz 1923'te imzalandı. 13 Ekim'de Ankara resmen yeni Türk devletinin başkenti oldu. 29 Ekim'de Mustafa Kemal'in ilk cumhurbaşkanı olduğu cumhuriyet ilan edildi.

“Bugün Türkiye'de Cumhuriyet Bayramı olarak bilinen  Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz.  1923'te bugün, yeni Türk parlamentosu, Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yılı aşkın bir süre sonra Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran yeni bir anayasayı kabul eden bir bildiri yayınladı.

Aynı gün Mustafa Kemal cumhurbaşkanlığına seçildi. Daha sonra “Atatürk” (Türklerin babası) olarak anılacak ve Cumhuriyet Bayramı'nı Türkiye'nin en önemli milli bayramı olarak ilan edecekti.

Türk bayrakları ve Atatürk portreleri bu kutlama vesilesiyle Türkiye'nin her yerinde görülüyor. Vatandaşlar tiyatro, şiir okumaları ve diğer şenlikler dahil olmak üzere kültürel etkinliklere katılırlar.

Bu gün aynı zamanda birçok hükümet yetkilisinin Atatürk'ün anısına çelenk bıraktığı Ankara'daki Atatürk anıtı gibi tarihi yerleri ziyaret etmek için de mükemmel bir fırsat. Festivaller arasında bol bol müzik, bayrak ve meşaleler yer alıyor ve sonunda bir havai fişek gösterisiyle kapatılıyor.”

- Kaynak: https://www.google.com/doodles/turkey-republic-day-2019

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak