Ben Öğretmen Olsaydım İle İlgili Kompozisyon

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ben öğretmen olsaydım, öğrencilerime belirli bir seviyede yakın olur onlarla iyi iletişim kurardım. Onlarla arkadaş olmaya, dertlerine ve sorunlarına ortak olmaya çalışırdım. Sınıf içerisinde onları gözlemleyip sıkıntısı olduğunu düşündüğüm öğrencilerimin aileleriyle iletişime geçip onun sorunlarını çözümlemeyi derslerine daha iyi adapte olmasını sağlardım.Tembel çocuk, hatalı çocuk, suçlu çocuk yoktur. Öğrencilerin yanlış davranışlarını azaltmak için çabalardım. Problemin kaynağını bulmaya çalışırdım. Bazı öğrencilerin daha fazla manevi olarak öğretmen desteğine ihtiyacı olabilir.Bu konuda özverili olurdum. Öğrencilerin dersten sıkılmaması sağlamak adına yeri geldiğinde onları güldürmeye eğlendirmeye çalışırdım. Öğrenciyi ikaz ederken ses tonumu doğru orantıda ayarlardım. Asla bir öğrencinin onurunu, gururunu kıracak şekilde konuşmazdım. Örneğin sınıf içerisinde bir konu anlatırken gürültü yapan bir öğrenciye bağırmak yerine konuşmamı kesip ona bir kaç saniye bakıp gürültüyü bitirmesi yönünde dikkatini çekerdim.Böylelikle dersinde akışını bozmadan öğrenciyi uyarmış olurdum. Dersin akışını bozmayacak davranışlar sergiliyorsa ders bitiminde öğrenciyle konuşup bunu yapmaması yönünde uyarırdım.Onlara okul içinde ve dışındaki görev ve sorumluluklarını hatırlatırdım.Örneğin ders sırasında söz alınarak konuşulması, okul ve sınıf içerisinde koşulmaması, okul araç ve gereçlerine zarar verilmemesi gibi konuların bilincinde olunmasını sağlardım.Tüm bunları saygılı, tutarlı ve uygun bir şekilde gerçekleştirirdim.

**************

Öğretmenlik  çok zor ve aynı zamanda çok güzel  bir meslektir. Bu mesleğin özelliklerini yerine getirmek için önce iyi bir insan olmak gerekir. Ben öğretmen olsaydım ; öğrencilerime  ilk olarak iyi insan ve ahlaklı insan  olmayı öğretirdim. Kendim de iyi davranışlar sergileyerek onların doğruyu görmesini sağlardım.  Onlara asla yalan söylemezdim.  Doğru, dürüst ve güvenilir bir insan olurdum.  Öğrencilerimin de böyle olması için elimden  gelen fedakarlığı gösterirdim.  Onların  vatanına ve milletine faydalı olması için  her türlü sorumluluğumu yerine getirirdim.

Öğrencilerim arasında asla ayrım yapmazdım. Tüm öğrencilerim benim için  aynı değerde olurdu ve hepsini de aynı oranda severdim. Öğrencilerimi koşulsuz severdim.   Başarılı olan öğrencilerimin  daha da başarılı olması için onlara farklı görevler verirdim. Başarısız olanlar için ise okul çıkışı  kurslar verirdim.  Onların yaptığı yaramazlıkları  bazen de görmezden gelirdim ama yeri geldiği zaman da onların  iyiliği için kızmasını bilirdim.  Öğrencilerime konuyu yaparak, yaşayarak anlatırdım. Onları sadece ezberci bir sistemle yetiştirmezdim.   Dersten zevk almaları için  çeşitli materyaller  hazırlar ve öğrencilerimin  dikkatini  çeker ve onların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlardım. Onlara güler yüzlü ve anlayışlı olurdum.  Onları çok severdim. Onların kişiliğini hedef alacak kırıcı sözlerden kaçınırdım ama yaptığı yanlış davranışları da güzel bir şekilde onlara anlatırdım. Onlara ders çalışma alışkanlığı kazandırırdım. Yeri geldiği zaman disiplinli olur, yeri geldiği zaman da esnek olmasını bilirdim. Onlara vatanımızın ve milletimin her alanda gelişmesi için çalışmaları gerektiğini söylerdim.

Elimden geldiği kadar iyi ve başarılı bir öğretmen olmayı çalışırdım. Farklı  yetenekleri olan öğrencilerimi , yeteneklerine uygun alanlara yönlendirirdim. Sınıfımda engelli bir öğrencim varsa ona karşı daha nazik ve  anlayışlı davranılmasını sağlardım. Öğrencilerime  empati kurma becerisini ve eleştirel düşünme becerini kazandırırdım.

**************

Her insanın  mesleği farklıdır . Her insan sevdiği mesleği yapmak ister . Benim en sevdiğim meslek ise öğretmenliktir . Ben bir öğretmen olsaydım , hayata dair çok güzel hayallerimi gerçekleştirmeye çalışırdım . Tüm öğrencilerimi koşulsuz seven , öğrenciler arasında ayrım yapmayan bir öğretmen olurdum . Ama gerçekten böyle olmaya çalışırdım . Zengin bir ailenin çocuğuna da torpil yapmazdım , yoksul bir ailenin çocuğuna da torpil yapmazdım .  Öğrencilerim arasında asla karşılaştırma yapmazdım , senin boyun daha güzel , senin gözlerin daha güzel , senin konuşman daha güzel gibi şeyler söylemezdi . Tüm öğrencilerime aynı mesafede olurdum . Yaramaz olan öğrencilere asla ceza vermezdim . Onları çok seveceğim için onların yaramazlıklarının da sona ereceğini bilirdim .

Öğrencilerimin dersi iyi anlayabilmeleri için elimden gelen her türlü fedakarlığı yapardım . Gerekirse okul çıkışı onlara ek dersler verirdim . Hiçbir öğrencimin  benim yüzümden asla üzülmesini istemem . Onun için onların mutlu olması için elimden ne geliyorsa yapardım . Öğrencilerime kendi ellerimle yaptığım yemekleri yedirir ve onlara belli günlerde meyve ve kuruyemiş almaya çalışırdım . Maddi durumu olmayan öğrencilerime hiç kimsenin haberi olmadan yardım etmeye çalışırdım ve bundan kesinlikle kimsenin haberi olmayacağını öğrencime söyledim . Öğrencilerimin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaya çalışırdım . Onları eleştirel düşünme bcerisine sahip olmaları için , empati kurma becerisine sahip olmaları için , ana dillerini etkili ve doğru kullanmaları için onlar ile sürekli ilgilenir ve onlara çeşitli kitaplar alırdım . Okula üzgün gelen bir öğrencim olduğunda onu tenefüste yanıma çağırır ve sorunları ile ilgilenirdi . Eğer ki sorunları benim çözebileceğim bir türde sorun değilse öğrencimin de iznini alarak onu rehber öğretmene yönlendirirdim . Öğrencilerimizin daha başarılı olmaları için , okulu daha çok sevmemerli için diğer öğretmen arkadaşlar ile iş birliği yapardım . Öğrencilerimin yaparak ve yaşayarak öğrenmesi için her türlü  sorumluluğu yerine getirirdim . Yeni yöntem ve teknikler ile öğrencilerime faydalı olmaya çalışan , verimli iyi bir öğretmen olmaya çalışırdım .

Tüm çocuklarımız , tüm öğrencilerimi çok ama severdim  . Onların gözünden bir damla yaş akmaması için , çocukluklarını mutlu bir şekilde yaşaması için ve beni iyi bir insan olarak hatırlayabilmeleri için gerçek bir öğretmen , gerçek bir bir insan olmaya çalışırdım . Onlara her zaman insanlığı , saygıyı ve sevgiyi öğretirdim . Onların gelecekte iyi bir yetişkin olmaları için çabalardım . Onlara hayvan sevgisini , doğa sevgisini hissettirmek için , yaşatmak için her zaman çok çalışırdım ve daha birçok güzel işler yapmaya çalışırdım . "Mış gibi"  bir öğretmen olmazdım . Yapan , yaşayan , yaptıran , araştıran , inceleyen , deney ve gözlem yapan , deneyimlerini öğrencilerine aktaran , öğrencilerin merak etmesini sağlayan bir öğretmen olurdum .
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak