Bahar ile İlgili Kompozisyon Örneği

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Her mevsim güzeldir lakin bahar başka bir güzel olur. Bahar ayı insanın gençlik yıllarına benzer. Hayat doludur, umut doludur, yaşanasıdır. Bazen bir yılı üç aya sığdırmak istersiniz.  Bu üç ay kuşkusuz Mart, Nisan  ve Mayıs aylarıdır.

Bahar ayı doğanın uyanışını temsil eder. Bahar ayı geldiğinde doğa yeşile ve farklı renklere bürünür. Doğadaki bu değişim sizi mutlu eder. Rengarenk çiçekler açmaya başlar, ağaçlar yemyeşil yaprakların giyer, yeryüzü yeşil ile boyanır. Kış ayının soğuğu ile evlere kapanan insanlar bahar ile kabuklarından çıkar ve doğaya kendisini bırakır. Sadece insanlar değil hayvanlar içinde bahar bir uyanıştır. Güneşin ışıkları ile hayvanlar da yuvalarından çıkar ve tekrardan yaşama döner.  Bahar ayı geldiğinde insan bir çok şey yapmak ister. Şairler en güzel şiirlerini yazar, çiftçiler tarlalarını ekmeye başlar. Ben de en çok bir köşeye oturup doğanın sesini dinlemeyi severim. Tarifsiz bir mutluluk ve huzur verir bana. Bahar ayında yapmayı çok sevdiğim bir diğer şey ise rengarenk çiçekler dikmek olur. Ayrıca bu mevsimde yürümeyi, çiçek açmış bir ağacın altında kitap okumayı ve bahar yağmurlarında ıslanmayı çok severim.

Bahar hem doğa için hem de bizler için bir uyanıştır. Bahar ayını en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Ömrümüz kim bilir daha kaç bahar görecektir. Tekrar hatırlatmak gerekirse her mevsim güzeldir ama bahar çok güzel.

Baharın Gelişi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Uzun bir kış ayında doğa derin bir  sessizlikten uyanır. Adeta doğa yen.den dirilir. Toprak hareketlenmeye başlar, kuşlar uçmaya başlar ve çeşit çeşit hayvanlar yavaş yavaş kış uykusundan uyanır. Doğa Baharla tekrardan can bulur.

Mevsimlerden en güzeli bence bahardır. Baharla birlikte bembeyaz olan yeryüzü yemyeşil olmaya başlar. Bahçeler, parklar yemyeşil olur. Doğaya bir canlanma gelir. Dereler daha hızlı akmaya başlar. Çeşit çeşit böcekler baharın heyecanı İle topraktan çıkar. Göçmen kuşlar havaların ısınmasıyla yavaş yavaş gelirler. İnsanlar da uzun bir kıştan sonra doğanın temin mis gibi havasını içlerine çekerler.

Baharlarda en çok sevdiğim şey sabah Olup da penceremi açtığımda gördüğüm manzaradır. Temiz hava, yemyeşil doğa ve kuş cıvıltıları. Belkide benim için baharı bu kadar özel yapan şey budur. Şairlere ilham veren de bu havalar değil midir. Bahar da hoşlandığım bir şey ise çiftçilerin çalışması olmuştur. O halı gibi tarlalara en güzel tohumları ekmesi beni öylesine mutlu ederki.

Bahar insan ömründeki çocukluk ve gençliğe benzer. Hayat doludur. Hiç durmadan koşup oynamak isteriz. Temiz bahar havası ciğerlerimize dolduğunda yeniden doğar tazeleniriz. Unutmamak gerekir ki her mevsim ayrı bir güzeldir. Her mevsimin kendine ait bir tadı, kokusu vardır. Ama ilkbaharın kokusu hiçbir şeye değişilmez. Hayatınız her zaman bir bahar sabahı gibi tazecik olsun.

Anahtar Kelimeler:
Bahar Ile İlgili Kompozisyon ÖrneğiSonbahar Ile İlgili Kompozisyon Örneğiİlkbahar Ile İlgili Kompozisyon ÖrneğiIle Ilgili Kompozisyon örneğiBaharla İlgili Kompozisyon ÖrneğiBaharın Gelişi İle İlgili Kompozisyon ÖrneğiBaharın GelişiBaharın Gelişi Bahar Ile Ilgili Kompozisyon örneği Kısa Ve UzunBaharın Gelişi Bahar Ile Ilgili Kompozisyon örneğiKISA VE UZUNİlkbahar Ile İlgili Kompozisyonİlkbaharın Gelişi (Nevruz) Konulu Kompozisyon ÖrnekleriBahar Mevsimi İle İlgili KompozisyonBaharın Hissettirdikleri KompozisyonBaharın Gelişi İle İlgili Kompozisyon ÖrnekleriBahar Ile İlgili KompozisyonBahar Ile Ilgili Kompozisyon EodevBahar Ile Ilgili Kompozisyon ödevBaharın Gelişi KompozisyonBahar Ile Ilgili şiirlerBaharın Güzellikleri Ile Ilgili Yazıİlkbahar Ile Ilgili Kompozisyon Eodevİlkbahar Ile Ilgili Kompozisyon ödevİlk Bahar Ile İlgili KompozisyonBaharın Gelişi Ile Ilgili Betimlemeİsraf İle İlgili Kompozisyon ÖrnekleriAdamın İyisi İş Başında Belli Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon ÖrneğiOrman Ve Orman Yangınları İle İlgili Kompozisyon ÖrnekleriÖğretmene Verilen Değer İle İlgili Kompozisyon ÖrnekleriKONUŞMANIN VE DİNLEMENİN ÖNEMİ İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON ÖRNEĞİGörev Bilinci Ile İlgili Kompozisyon örneğiSU İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİAnneler Günü Konulu Kompozisyon örneğiDünya Çevre Günü Ile İlgili Kompozisyon Örneği24 Kasım Öğretmenler Günü Ile İlgili Kompozisyon örneğiİstiklal Marşı Ile Ilgili Kompozisyon örneğiHijyen Ve Sağlık Ile Ilgili Kompozisyon örneğiSağlık Ile Ilgili Kompozisyon örneğiHoşgörü Ile Ilgili Kompozisyon örneği23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Ile Ilgili Kompozisyon örneği

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak