Babalar Günü Kompozisyon Örnekleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Babalar Günü İle İlgili Kompozisyon Örnekleri

Akşam olsun da artık eve gelsin. O merhametli bakan gözleri bana baksın diye saatlerce pencerenin kenarına oturup  sabırsızlıkla, sevgiyle beklediğimiz canlardır babalarımız. Her çocuk için babası tektir ve çok değerlidir. Çünkü babalık tıpkı annelik gibi kutsal bir görevdir.  Babalar çocukları için her türlü fedakarlığı yapan , her türlü zorluğa katlanan değerli canlarımızdır. Baba demek  arkamızı yaslayabileceğimiz dağ,  sarılıp o güzel kokusunu içine çekeceğimiz bir  menekşe demektir.

Baba demek can demek, dost demek, yeri geldiği zaman en yakın arkadaş demektir. Babalık çok  önemli bir sorumluluktur. Çünkü babalar evlatları için   canlarını bile feda eden muhteşem  kimselerdir.  Yemeyip yediren, içmeyip içiren, gezmeyip gezdiren  ve çocukları için daha nice  zorluklara katlanan değerlilerimizdir. Babalarımızın değerini en çok da onlar hayattayken bilmeliyiz. Onların bizim için yaptığı onca fedakarlığı  unutmamalıyız ve onlara karşı her zaman vefalı, sadık birer dost olmalıyız. Onlara her zaman saygılı olmalıyız. Onlar nasıl bizi koşulsuz seviyorsa biz de onları öyle sevmeliyiz. Babalarımızı üzmemeliyiz,  okuyup , onara layık  ahlaklı evlatlar, bilim insanları olmalıyız. Onların kalplerini asla kırmamalıyız. Onlar bizi herhangi bir konuda uyardığı zaman  bu uyarıları kulak ardı etmemeliyiz.  Bu yaşamda güvenebileceğimiz en önemli kimseler elbette ki babalarımızdır. 

Babalarımızı üzmeyelim, onları gücendirmeyelim. Onlar yaşlandığı zaman onlara sahip çıkalım ve onları huzur evlerine terk etmeyelim. Çünkü onların istediği şey en çok da evlatları ve torunlarıdır. Baba olmaya hazırlanan, baba olan, baba olmadığı halde baba gibi olan tüm değerli babalarımızın babalar gününü en içten dileklerimle kutlar ve onların değerli ellerinden öperim.

Babalarımızın onuruna yıl içinde ayrılan haziran ayının üçüncü pazar gününe denk gelen özel gündür. Babamıza sahip olduğumuz için şükretmek ve yaptığı fedakarlıklara karşı gösterebileceğimiz değerler olmaktadır. Babamıza ailemize sahip çıktığı ve bugünlere taşıdığından dolayı kutlayabileceğimiz özel gün olmaktadır.

Babalar gününün anlamı oldukça büyüktür. Anneler gününün olduğu gibi babalarımızın haklarını asla unutmamamız gerekiyor. Karnımızın doyması, iyi bir eğitim almak için her alanda destek çıkarak yol göstermektedir. Babamıza karşı ne kadar teşekkür etsek az olacaktır. Yaptığı fedakarlıkları asla unutmamız mümkün değildir. Her anlamda verdiği destek, gösterdiği şefkat sahip olabileceğimiz önemli değerlerden olmaktadır. Yaşamını bizlere adayan sevgi dolu babamızı asla unutmamalıyız. Gecesini gündüzünü bizim için çabalayan babamız için yapacaklarımız yaptıklarının yanında ölçülemez dahi.

İlk kez 19 Haziran 1910’da kutlandı. Amerika Birleşmiş Devletlerinde desteklenen babalar günün o zamandan günümüze kadar her haziran ayının üçüncü pazar günü kullanır olmuştur. Babalar günü kutlanarak günümüze kadar taşınarak tüm ülkeler tarafından kutlanmaktadır.

************

Babalarımız, annelerimizle birlikte kuşkusuz bizlere en büyük katkıları sağlayan aile fertlerimizden birisidir. Doğumumuzdan yetişkinliğimize kadar ve hatta haytlarımızın yettiği yere kadar bizi koruyup gözetirler. Maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman bizden esirgemezler ve iyi bir hayata sahip olmamızı her zaman çok arzu ederler.

Bunun yanında evlatların da babalarına duydukları çok büyük saygı ve sevgi söz konusudur, hele ki bizim kültürümüzde. Bu saygı ve sevgi yılın her günü şüphesiz gösterilmelidir ve gösterilmektedir de. Ancak bu saygı ve sevginin simgesel bir günü vardır ki bu da ”Babalar Günü”dür.

Her yılın haziran ayının üçüncü pazar gününde kutlanan Babalar Günü ilk kez ABD’nin Washington eyaletinde 19 Haziran 1910’da kutlanmıştır. İlk olarak ABD’de başlayan bu özel günün kutlanması daha sonra bütün dünyaya yayılacaktır.

Bu günde asıl hedef babalarımızın onları her zaman düşündüğümüzü, sevdiğimizi ve seveceğimizi onlara hissettirmektir. Ancak bu durum tabii ki sadece böyle bir özel güne has değildir. Böyle bir günün oluşmasının sebebi senede her gün olması gereken ve olan bir durumu simgeselliğe dökmektir. Böylece bu durum evrensel bir hal alır ve babalarımızın da kendilerine has bir günleri olmuş olur.

Bu günde babalarımıza yardımcı olarak veya küçük jestler yaparak onları önemsediğimizi gösterebiliriz. Örneğin bir sabah kahvaltısı hazırlayarak ya da onlara bir hediye alarak bu günlerini kutlayabiliriz. Tabii ki babalarımızın mutlu olacağı şey bu hediyelerin maddi değerleri değil onları düşündüğümüzü bilmeleridir. Ancak burada da bizlere şöyle tatlı bir zorluk çıkmaktadır: her zaman bizim ihtiyaçlarımızı karşılayan babalarımızın ihtiyacı nedir? Ona nasıl bir hediye alabiliriz? Tabii ki yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu hediyelerin maddi değeri önemli değildir. Onlara bu günde aldığımız bir kravat bile onlar için dünyanın en güzel hediyesi olacaktır. Böylelikle çok büyük çabalara girmeden annemizden ya da kardeşlerimizden alabileceğimiz çok küçük bir destekle babalarımızı çok mutlu edebiliriz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak