Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Atasözü; bir insanın kabiliyetinin iş yaparken anlaşılacağını belirtir.

İş yapmak sadece geçimi sağlamak amacıyla yapılan bir uğraş değildir. İş yapmak bireyin maddi ve manevi değerlerini ortaya çıkaran, onun yaşam felsefesini özetleyen bir eylemdir.

Tanımda da belirttiğimiz gibi iş yapmak değerlerimizi gözler önüne serer. Bir kişi iş yaparken onun yaptığı işte özverili olması, çalışkan olması, sabırlı olması, yaptığı işi sevmesi, işine karşı bağlı olması onun değerlerini de belli eder. İşini dört dörtlük yapan kişi yukarıda ifade ettiğimiz değerlere sahip olur. Bu değerlere sahip olan insandan da kötülük beklememek gerekir. Ama kişi iş yaparken sabırlı değilse, yaptığı işe özenmiyorsa, iş yaparken tembelse, malzemeden çalıyorsa, yaptığı işi sevmiyorsa onun değer yargılarında sıkıntı var demektir. Kişinin beyanından ziyade yaptığı işe odaklanmak daha doğru olur. Kişi ben işimi çok temiz yaparım, ben işimi çok severim, ben işimi yaparken özveriliyim diyebilir. Atalar ne demiş lafla peynir gemisi yürümez. Kişinin işi nasıl yaptığını ve onun karakterini yaptığı işi izleyerek anlayabiliriz. Öyle ki bir çok insan istemli ya da istemsiz olarak kişinin yaptığı işe, oluşturduğu esere bakarak kişi hakkında fikir sahibi olabilir.

Tüm anlattıklarımızdan yola çıkarak şunu söylemek doğru olur. Yaptığımız iş bizim değerimizi gösterir. Bu nedenledir ki bir iş yaparken onu hakkıyla yapmalıyız. Faydalı işler yapmak her zaman söz söylemekten daha iyidir.

Anahtar Kelimeler:
Adamın İyisi İş Başında Belli Olur Kompozisyon ÖrneğiAdamın İyisi İş Başında Belli Olur Sözü İle İlgili Kompozisyon ÖrneğiADAMIN İYİSİ İŞ BAŞINDA BELLİ OLURKompozisyon örneğiSözü İle İlgili Kompozisyon ÖrneğiIle Ilgili Kompozisyon örneğiİlgili Kompozisyon ÖrneğiAdamın İyisi İş Başında Belli Olur Atasözünün AnlamıAdamın İyisi İş Başında Belli Olur AtasözüAdamın İyisi İş Başında Belli Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon ÖrneğiATASÖZÜ ILE ILGILI KOMPOZISYON ÖRNEĞIBir Insanın Kabiliyetinin Iş Yaparken Anlaşılacağını BelirtirAdamın İyisi İşinin Başında Belli Olur AtasözüAdamın Iyisi Iş Başında Belli Olur Atasözünün Anlamı Nedir?Adamın Iyisi Alışverişte Belli Olur Nedir?Adamın Iyisi Iş Başında Belli Olur Gerçek Mi Mecaz Mı?Aslan Yattığı Yerden Belli Olur Atasözünün Anlamı Nedir?İnsanın İyisi İş Başında Belli OlurAdam Iş Başında Belli OlurAdamın Iyisi Iş Başında Belli Olur Atasözü AnlamıAdamın İyisi İş Başında Belli Olur Atasözünün Anlamı NedirAdamın Iyisi Is Başında Belli Olur KompozisyonAdamın Iyisi Iş Başında Belli Olur Atasözünün Konusuİş Kişinin Değer ölçüsüdür Ne DemekAdamın Iyisi Iş Başında Belli Olur Atasözünün Anlamı EodevAdamın Iyisi Iş Başında Belli Olur Atasözünün Anlamı ödevEodevAdamın Iyisi Is Başında Belli Olur Ile İlgili HikayeBAKARSAN BAĞBakmazsan Dağ Olur AnlamıAslan Yattığı Yerden Belli OlurADAMIN İYİSİ İŞ BAŞINDA BELLİ OLUR ATASÖZÜ İLE KOMPOZİSYONADAMIN İYİSİ İŞ BAŞINDA BELLİ OLUR ATASÖZÜ KOMPOZİSYONADAMIN İYİSİ İŞ BAŞINDA BELLİ OLUR ATASÖZÜ İLE İLGİLİ KOMPOZİSYONOrman Ve Orman Yangınları İle İlgili Kompozisyon ÖrnekleriÖğretmene Verilen Değer İle İlgili Kompozisyon ÖrnekleriKONUŞMANIN VE DİNLEMENİN ÖNEMİ İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON ÖRNEĞİGörev Bilinci Ile İlgili Kompozisyon örneğiSU İLE İLGİLİ KOMPOZİSYON ÖRNEKLERİAnneler Günü Konulu Kompozisyon örneğiDünya Çevre Günü Ile İlgili Kompozisyon Örneği24 Kasım Öğretmenler Günü Ile İlgili Kompozisyon örneğiİstanbulun Fethi İle İlgili Kompozisyon Örneğiİstiklal Marşı Ile Ilgili Kompozisyon örneğiHijyen Ve Sağlık Ile Ilgili Kompozisyon örneğiHoşgörü Ile Ilgili Kompozisyon örneği23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Ile Ilgili Kompozisyon örneği

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber