25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluş Günü İle İlgili Kompozisyonu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Gaziantep, coğrafi konumu nedeniyle tarih boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Şehir Mezopotamya ve Akdeniz toprakları arasındadır, tarih öncesi çağlardan beri ev sahipliği yapmıştır, şehrin içinden tarihi ipek yolu geçmektedir, yolların kesişme noktasındadır. Tüm bu nedenler şehri bugüne kadar ticari, kültürel ve sanatsal alanlarda popüler hale getirmiştir.

Kurtuluş Savaşı ve Gaziantep Savunması, tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Gaziantep savunmasında görev yaparken Gaziantep'te 6317 kişi hayatını kaybetti. İşte bu yüzden şehre 'Gazi' ünvanı verildi. Gaziantep halkının savaşçı ruhunun simgesi haline gelmiştir. Aynı şekilde bu savaşçı ruh nesilden nesile aktarılırken hayatın her alanında baskın rol oynamıştır.

Gaziantep, Kurtuluş Savaşı döneminden kalan gücünü üretime ve yatırıma kanalize etmiştir.
El sanatları, yemekleri, baklavası ve antepfıstığı ile uluslararası üne sahip olan Gaziantep, Zeugma antik kentinden çıkarılan mozaiklerle yeni bir unvan kazanmış ve kentten 'Mozaikler Şehri' olarak anılmaya başlanmıştır.

Gaziantep'in tarihi M.Ö. 5600 yıllarına kadar uzanır ve dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak kabul edilir.

Tarihi çağlar açısından Kalkolitik, Paleolitik, Neolitik çağlardan sonra kent, Mezopotamya, Hitit, Mitani, Asur, Pers, İskender, Helen, Selefkos, Roma, Bizans, İslam Arap ve Türk-İslam uygarlıklarından oluşan zengin bir tarihe sahiptir. Bakırın taş yanında kullanılmaya başlandığı Kalkolitik Çağ, bölgede Sakçagözü ve Coba höyük yerleşimlerinde temsil edilmektedir. Kalkolitik Çağ'dan daha geç bir yerleşim olan Tunç Çağı'na ait nesneler Gedikli, Tilmen tümülüsü ve Sakçagözü kazılarında bulunmuştur.

Sakçagözü Tilmen tümülüsü, Zincirli, Yesemek ve Karkamıs'ta yapılan kazılar, M.Ö. 1800-1700 yılları arasında Gaziantep bölgesinde 20 küçük krallıktan oluşan büyük bir devletin varlığını göstermiştir.

Alıntı

Anahtar Kelimeler:
25 Aralık Gaziantepin Kurtuluş Günü KompozisyonuGaziantepin Kurtuluş Günü KompozisyonuGaziantepin Kurtuluş GünüGaziantepGaziantepin KurtuluşuGaziantebin Kurtuluş GünüGaziantebin Kurtuluş TarihiGaziantebin Kurtuluş Günü Kompozisyonu25 Aralık Kurtuluş Günü25 ARALIK GAZİANTEPİN KURTULUŞU25 Aralık Nedir25 Aralıkta Ne Oldu25 Aralık Neden özel Bir Gün25 Aralık25 Aralık Gaziantep In Kurtuluşu Ile Ilgili Kompozisyon25 Aralık Gaziantep In KurtuluşuGaziantep Ne Zaman KurtulduAntep Neden Gazi Adını AldıAntepe Neden Gazi Deniyor25 Aralıkta Ne Oldu Gaziantep?25 Aralıkta Ne Oldu GaziantepGaziantep Hangi Antlaşma Ile Kurtarıldı?Gaziantep Hangi Antlaşma Ile KurtarıldıAntepin Kurtuluş Tarihi Nedir?Antepin Kurtuluş Tarihi Nedir25 Aralık Nedir Gaziantepin Kurtuluşu?25 Aralık Nedir Gaziantepin Kurtuluşu25 Aralık Kurtuluş BayramıGaziantepin Kurtuluşu Kompozisyon YarışmasıGaziantepin Kurtuluşu KompozisyonuGaziantepin Kurtuluşu Komposizyon YarışmasıGaziantep Hangi Tarihte KurtarıldıGaziantep Hangi Yılda KuratırıldıGaziantepin Kaçıncı Kurtuluş Yılı25 Aralık Gaziantepin Kurtuluş GünüGaziantepin Kurtuluşu Ne Zaman?Gaziantepin Kurtuluşu Ne ZamanGaziantepin Kurtuluşu Hangi Yıl25 Aralık Gaziantepin Kurtuluşu Okul öncesi25 Aralık Gaziantepin Kurtuluşu Ile Ilgili şiir 3 Kıtalık25 Aralık Gaziantepin Kurtuluşu Ile Ilgili şiir 2 Kıtalık25 Aralık Gaziantepin Kurtuluşu Ile Ilgili Pano25 Aralık KompozisyonKurtuluş Savaşında Gaziantep I Kim Işgal Etti25 Aralık Gaziantepin Kurtuluşu Ile Ilgili Kompozisyon25 Aralık Gaziantepin Kurtuluşu şiirleri25 Aralık Gaziantepin Kurtuluş Gün İle İlgili Kompozisyonu25 Aralık Gaziantepin Kurtuluş Gün İle İlgili Kısa Kompozisyonu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak