20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü İle İlgili Kompozisyon

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dünya Çocuk Günü, ilk olarak 1954 yılında Evrensel Çocuk Günü olarak kurulmuştur ve her yıl 20 Kasım'da uluslararası birlikteliği, dünya çapındaki çocuklar arasında farkındalığı artırmak ve çocukların refahını artırmak amacıyla kutlanmaktadır.

20 Kasım, 1959 yılında BM Genel Kurulu'nun Çocuk Hakları Bildirgesi'ni kabul ettiği tarih olduğu için önemli bir tarihtir  . Aynı zamanda 1989 yılında BM Genel Kurulu'nun Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeyi kabul ettiği tarihtir  .

1990 yılından bu yana, Dünya Çocuk Günü aynı zamanda BM Genel Kurulu'nun hem Çocuk Hakları Bildirgesi'ni hem de Sözleşme'yi kabul ettiği tarihin yıldönümüdür.

Anneler ve babalar, öğretmenler, hemşireler ve doktorlar, hükümet liderleri ve sivil toplum aktivistleri, dini ve topluluk büyükleri, şirket patronları ve medya profesyonelleri ile gençler ve çocukların kendileri, Dünya Çocuk Günü'nü kendi çocukları için anlamlı hale getirmede önemli bir rol oynayabilirler. toplumlar, topluluklar ve milletler.

Dünya Çocuk Günü , her birimize, çocuklar için daha iyi bir dünya inşa edecek diyaloglara ve eylemlere dönüşerek, çocuk haklarını savunmak, teşvik etmek ve kutlamak için ilham verici bir giriş noktası sunuyor.
DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ
Her yıl 20 Kasım Dünya Çocuk Günü, dünyadaki çocukların refahını teşvik eder. Gün aynı zamanda çocukların karşılaştığı sorunlara yönelik farkındalığı yayar ve uluslararası birlikteliği kutlar.
İnsan hakları sadece yetişkinler için geçerli değildir. Çocuklar için de geçerliler. Çocuklar yaşama, sağlık, eğitim ve hatta oyun oynama hakkına sahiptir. Ayrıca çocuk hakları arasında aile yaşamı, şiddetten korunma ve ayrımcılığa uğramama hakları da yer almaktadır. Çocuğun da görüşlerinin dinlenmesi hakkı vardır.

Ne yazık ki, dünyanın dört bir yanındaki çocuklar birçok zorlu sorunla karşı karşıya. Children Incorporated'a göre dünya genelinde 385 milyon çocuk yoksulluk içinde yaşıyor. Dünyanın en zengin ülkelerinde her dört çocuktan biri yoksulluk içinde yaşıyor. Günde tahminen 8500 çocuk yetersiz beslenmeden ölüyor.

Yoksulluğun yanı sıra, dünyanın dört bir yanındaki çocukların karşılaştığı diğer önemli sorunlar şunlardır:

Telkin yoluyla şiddet
Mülteci olarak yaşam
Eğitimsizlik
İhmal etme
Çocuk işçiliği
Çocuk fuhuşu ve insan ticareti
İnternet çocuk pornografisi

Çocukların içinde gezinmesi zor bir dünya var. Sevgi dolu ebeveynlere veya diğer aile üyelerine yol göstermelerine yardımcı olur. Ne yazık ki hayatında böyle biri olmayan milyonlarca çocuk var. UNICEF'e göre dünya genelinde 153 milyon çocuk yetim.
Çocuklara umut vermek için ne yapılabilir? Dünyalarının daha iyi bir yer olmasına yardım etmek için mi? Dünya Çocuk Günü'nün olması, çocukların karşı karşıya olduğu birçok sorunla ilgili farkındalığın yaygınlaşmasına yardımcı olur. Ayrıca liderleri, dünyamızın en savunmasız bireylerinden bazılarına yardım etmek için çözümler bulmaya zorlar.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak