Mutlaka Okumanız Gereken Kitaplar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kate Bowler'dan "Her Şey Bir Sebep İçin Olur"

Kate Bowler'a 35 yaşında tedavi edilemeyen bir kolon kanseri teşhisi kondu. Bowler, "Her Şey Bir Sebep İçin Olur" adlı kitabında, teşhisini şaşırtıcı miktarda mizahla ele alıyor ve bu da Gates'i açıkça etkiledi. 

21 Mayıs'ta yayınlanan bir blog yazısında şunları yazdı:

" Duke İlahiyat Okulu'nda bir profesör olan Bowler, 4. evre kolon kanseri teşhisi konduğunda, bunun neden olduğunu anlamaya koyulur. Bu onun karakterinin bir testi mi? Sonuç, inanç ve gelme hakkında yürek burkan, şaşırtıcı derecede komik bir anıdır. kendi ölümlülüğünüzle başa çıkıyor. "


Walter Isaacson'dan "Leonardo Da Vinci"

Gates  , Mayıs ayında yayınlanan bir blog yazısında ünlü rönesans bilge, "şimdiye kadarki en büyüleyici insanlardan biri" olan Leonardo da Vinci'yi çağırdı .

Gates'in, Walter Isaacson'ın özenle araştırılmış da Vinci biyografisini önermesinin nedeni budur.

Gates şöyle yazıyor:

"Isaacson, Leonardo'nun hayatının farklı yönlerini bir araya getirmek ve onu bu kadar istisnai kılan şeyi açıklamak konusunda gördüğüm en iyi işi yapıyor. Isaacson'ın Albert Einstein ve Steve Jobs hakkındaki harika biyografilerinin değerli bir devamı."


"Başlangıç ​​Hikayesi: Her Şeyin Büyük Tarihi", David Christian

Gates, Mayıs ayında yayınlanan bir blog yazısında  , tarihçi David Christian'ın "Kökeni Hikayesi" nin size "insanlığın evrendeki yerini daha büyük bir takdirle bırakacağını" söyledi. 

Christian , Big Bang'den modern çağa kadar evrenin hikayesini anlatan Big History adlı kitaba dayanan çevrimiçi bir kurs veriyor  .

Gates, "Başlangıç ​​Hikayesi" nin kursla mükemmel bir şekilde eşleştiğini ve materyalin "harika bir tazeleme" olduğunu söyledi. 


George Saunders'dan "Bardoda Lincoln"

George Saunders'ın son romanı "Lincoln in the Bardo", Gates'in Başkan Abraham Lincoln hakkında bildiklerini "yeniden düşünmesini" sağladı.

Gates Mayıs ayında blogunda "Lincoln'ün hem keder hem de sorumluluğun ağırlığı altında ezilmiş olması gerektiği konusunda yeni bilgiler edindim," diye yazdı . "Bu, işiniz bittiğinde bir arkadaşınızla tartışmak isteyeceğiniz büyüleyici, belirsiz kitaplardan biridir."

Eşsiz roman, Lincoln'ün ölen oğlu da dahil olmak üzere yüzlerce hayalet arasında bir konuşma olarak yapılandırılmıştır.


Hans Rosling'den "Factfulness"

Bir doktor ve istatistikçi olan Rosling, "Doğruluk" adlı kitabında, insanların toplu  olarak dünyaya aşırı duygusal bir bakış açısını benimsediklerini savunuyor  . İstatistikleri kullanarak, küresel bir sağlık uzmanı olan Rosling, insanlığın doğum oranlarına, ortalama yaşam süresine ve cinsiyete dayalı ücret farkına dayalı olarak nasıl sürekli iyileştiğini göstermeye çalışıyor.

Gates Mayıs ayında blogunda bu kitabı "çıktığı günden beri" tavsiye ettiğini yazdı .

Rosling geçen yıl vefat etti. Gates blogunda kitabın "  zeki bir adamdan uygun bir son söz ve şimdiye kadar okuduğum en iyi kitaplardan biri" olduğunu söyledi.


"Hillbilly Elegy", JD Vance

JD Vance'in "Hillbilly Elegy" adlı kitabı, Ohio kırsalında neredeyse yoksulluk içinde büyüyen deneyimini ayrıntılarıyla anlatıyor. Vance denizci oldu, Yale Hukuk Fakültesi'ne gitti ve şimdi risk sermayedarı olarak çalışıyor. Anıları, çalışan yoksullar için hayatın nasıl bir şey olduğunu ve bu gerçekliğin ABD'nin siyasi iklimine nasıl ışık tuttuğunu açıklamaya çalışıyor.

Gates, geçen yıl blogunda , Vance'in kitabının "yoksulluğun arkasındaki karmaşık kültürel ve ailevi sorunların bazılarına ilişkin içgörüler sunduğunu" yazdı .

"Gerçek sihrin hikayenin kendisinde ve Vance'in bunu anlatmadaki cesaretinde yattığını" da ekledi.


Jimmy Carter'dan "A Full Life"

Başkan Jimmy Carter düzinelerce kitap yazdı.  Gates, Georgia'nın küçük Plains kasabasında büyümeyle ilgili anılarının hızlı ve etkileyici bir okuma olduğunu söyledi.

Gates geçen yıl blogunda "Carter'ın dünyanın en yüksek ofisine olası olmayan yükselişini okumayı sevdim," diye yazdı . "Kitap, Gürcistan kırsalında, akan su, elektrik veya yalıtımın olmadığı bir evde büyümenin - iyi ve kötü - Beyaz Saray'daki zamanını anlamanıza yardımcı olacak."

Gates, kitabın "halkın ulusal siyasi figürlere ve kurumlara olan güveninin düşük olduğu bir çağda zamanında geldiğini" ekledi.


Trevor Noah tarafından "Born a Crime"

Gates, "The Daily Show" sunucusu Trevor Noah'ın uzun süredir hayranı olduğunu söyledi.

Onun üzerine bloga geçen yıl , Kapılar "yazdım ben onun konak asla oldukça uydurma bir ömür boyunca komedi yaptığı yabancı yaklaşımını honlanmış nasıl bu anı okuma ekledi." 

Noah, ırk ayrımcılığı ilişkilerinin yasadışı olduğu bir dönemde, Güney Afrika'da ırk ayrımcılığı yapan siyah bir Güney Afrikalı anne ve beyaz İsviçreli bir babada dünyaya geldi.

Gates, "Noah'ın Güney Afrika'da büyüme hikayesinin çoğu trajik" dedi. "Yine de, gece monologlarını izleyen herkesin bildiği gibi, hareketli hikayeleri genellikle sizi güldürür."


Maylis De Kerangal'dan "The Heart"

Gates çoğunlukla kurgusal olmayan yazıları okuyor gibi görünse de, Maylis de Kerangal'ın "Kalp" i sevdiğini söyledi.

" Eğer Kerangal kadar yakınsa her şeyden çok şiire keder bu keşif burada yaptığı de ne yerel kitabevi, en kurgu bölümünde bu kitabı bulabilirsiniz ederken," Gates, onun yazdığı blogda geçen yıl. 

Kitap, genç bir adamın bir kazada hayatını kaybetmesi ve ailesinin kalbini bağışlamaya karar vermesinin ardından kalp naklinin hikayesini anlatıyor.

Gates, "Kitap, sizi hikayede sadece birkaç dakikalığına yer alabilecek insanlarla derinden bağlantı kurmak için güzel bir dil kullanıyor," dedi. 

Kaynak: https://www.businessinsider.com/bill-gates-ultimate-summer-reading-list-2018-5

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak