15 Tatilde Okunabilecek En İyi Kitaplar. Sömestr Tatilinde Çocuklarınızla Okuyabileceğiniz Kitaplar

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hippi - Paulo Coelho 

Büyük yazar Paulo Coelho'nun son günlerin en popüler kitaplarından olan kitabı farklı renkte kapak seçimleri ile okuyucusuyla buluştu. Yazarın hayatından otobiyografik esintiler taşıyan Hippi kitabı bu neslin baş döndürücü ve merak uyandıran yaşamını günümüze taşımıştır.

Amerika'dan başlayan bir maceraya Amsterdam, Peru, Şili ve İstanbul gibi şehir ve ülkelerde gezintiye çıkaran bu eşsiz roman ile yaz tatilinizi renklendirebilirsiniz.


Sen Gittin Ya Ben Çok Güzelleştim - Nilgün Bodur

Eğer bir aşk acısından sonra tatile çıkıyorsanız sizi kendinize getirecek ve yaşamınızı yeniden şekillendirecek olan Sen Gittin Ya Ben Çok Güzelleştim kitabını mutlaka plaj çantanıza atmalısınız.

Sosyal medyada çok fazla kadın takipçisi olan Nilgün Bodur'un yeni kitabı ile tanışmaya hazırlanın.


Şeker Portakalı - Jose Mauro de Vasconcelos

Bir edebiyat klasiği kült bir eser olan Şeker Portakalı kitabını henüz okumadıysanız yaz tatilinde okumak muhteşem olacaktır. Zeze'nin yaşamına muhteşem bir misafirlik yapacak ve kitap bittiğinde uzun süre etkisinden kurtulamayacaksınız.

Sevginin her şeyi değiştirebilecek etkisine, acının en derinine Şeker Portakalı ile şahit olacaksınız. Yazarın bu eşsiz kitabını tam 12 günde bitirdiğini 20 yıldan fazla zaman içinde yüreğinde taşıdığını dile getirmiştir.


Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

Sabahattin Ali'nin unutulmayacak eserlerinden olan Kürk Mantolu Madonna kitabı tatilde okunması gereken en iyi kitaplar arasında yer alıyor. Okuyan herkesin kendinde bir şeyler bulacağı bu eşsiz roman basıldığı yıldan itibaren günümüze kadar aynı popülerlikle gelmeyi başarmış eşsiz bir kült eserdir.

Psikolojik tahlilleri çok başarılı olan Sabahattin Ali her eserinde olduğu gibi Kürk Mantolu Madonna kitabında da unutulmayacak karakterler yaratmıştır.


Kırlangıç Çığlığı - Ahmet Ümit

Türk edebiyatında polisiye denince ilk akla gelen isim Ahmet Ümit'in son romanı Kırlangıç Çığlığı Başkomiser Nevzat karakterini tekrar getirdiği kitabıdır. Yazarın okurları tarafından sevilen edebiyata kazandırdığı karakteri olan Komiser Nevzat ülkenin hatta dünyanın kanayan yarası pedofoli ve mülteci sorunlarına değinerek su gibi akan bir kitap kaleme almıştır.


Dönüşüm - Franz Kafka

Dünyanın en çok bilinen ve okunan eserlerinden biri olan Dönüşüm'ü hala okumadınız mı? Alt metinde olduğu kişi yüzünden yakınları tarafından reddedilişin öyküsü vardır. Otorite-birey sorgulaması yapılırken kitapta "Asıl değişimi böceğe dönüşen Gregor Samsa mı, yoksa ailesi mi geçirmektedir?" sorusu edebiyat çevrelerince hala tartışılmaktadır. Kısa bir roman olmasına rağmen dünya edebiyatına mal olmuş en kült eserlerden biridir.

Yakınları tarafından reddedilmesinin acı öyküsü Kafka'nın kaleminden Dönüşüm gibi kült eseri yazmasına yardımcı olmuştur. Kısa ama su gibi akıcı bir dile sahip eserdir. 


Momo - Michael Ende

Çocuk kitabı olarak gösterilmiş olsa da Momo politika ve modern dünyanın eleştirisini konu alır. Yetişkin distopyasını andıran bu eşsiz eser tatilde mutlaka okunacak eserler arasında yer alıyor.

Kitabın içinde yer verilen olaylar fazlası ile fantastik olmasına rağmen bir o kadar gerçekçi. 


Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı - Mark Manson

Klasik kişisel gelişim kitaplarında çok ayrı olarak kaleme alınmış Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı kitabı mantık çerçevesi içerisinde yaşamınıza renk getirmeye ve başarıya ulaşmanızı sağlayacak başucu kitabıdır.

Yayınlandığı günden itibaren çok satanlar listesine girmeyi başaran kitabı okurken asla sıkılmayacaksınız. 


Kablolardaki Hayalet - Kevin D. Mitnick, William L.Simon

Bilgisayar ve teknoloji meraklılarının severek okuyacağı en şahane gerilim romanlarından biridir.

Son derece akıcı bir kitap olan Kablolardaki Hayalet en hızlı hacker’larından olan Mitnick’in serüvenine yolculuk yaptıracak bir kitap. Kod kırmadan FIB ile olan eşsiz serüvende sürüklenmeye hazır olun. 


Aşk ve Ölüm Şarkıları - George R.R. Martin - Gardner Dozois

Daha önce böyle bir kitap okumadığınızı garantiliyoruz! Aşk, bilim kurgu ve fantastik türün 17 ünlü yazarı tarafından kaleme alınan Aşk ve Ölüm Şarkıları kitabı ile merak edilen bir konu etrafında toplanan 17 büyük yazar. Büyülü bir eser ile tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. 


Nehir Kuşlarının Şarkısı - Lisa Wingate

Nehir Kuşlarının Şarkısı kitabı hüzün, acı, dram içeren eşsiz bir roman. Mississippi Nehri üzerinde yer alan yüzen evlerde yaşayan mutlu bir ailenin hayatlarının bir anda darmadağın edilmesini okurken gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız.

5 küçük kardeşin anne ve babalarından koparılmasını yüreğiniz sıkışarak okuyacaksınız. 


Frida - Buket Şahin

Meksika'nın ulusal kadın kahramanlarından olan Frida’nın hayatına farklı bir bakış ile bakmak isterdeniz Buket Şahin tarafında kaleme alınmış Frida kitabı tatilde okumanız gereken en iyi kitaplar listesinde yer almalıdır.

Frida'yı her açıdan okuyacak tüm dünyanın ikonu haline gelen kadını okurken eşsiz bir haz alacaksınız. 


Bazı Yollar Yalnız Yürünür - Özgür Bacaksız

Sosyal medyada geniş bir hayran kitlesine sahip olan Özgür Bacaksız’ın Bazı Yollar Yalnız Yürünür kitabı ile felsefeye eğlenceli bir bakış açısı ile bakabileceksiniz.

Sizlere felsefeye sevdirecek olan Bazı Yollar Yalnız Yürünür yayınlandığı günden itibaren çok satanlar listesinde yer almaktadır.


Kara Kedi - Edgar Allan Poe

Etkileyici bir gerilim romanı arayanlar için büyük üstat Edgar Allan Poe’un gerilim dolu hikayeleri ile eşsiz bir serüvene çıkmaya hazır olun. Kitap çizimlerle eşsiz bir eser haline gelmiştir.

Edgar Allan Poe ile henüz tanışmayanların tanışması gereken kitabı Kara Kedi ile gerilimi ve heyecanı kitabın sonuna kadar hissedeceksiniz.


İmkansızın Şarkısı - Haruki Murakami

Avrupa’da en çok okunan Japon yazar olan Haruki Murakami tarafından kaleme alınmış olan İmkansızın Şarkısı kitabında herkesin kendinden bir şeyler bulacağı kesin.

Bir üniversiteli gencin yaşamının konu alındığı kitap akıcı ve sürükleyici anlatımı ile en çok satan kitaplar arasında yer alıyor. 
 

kidega.com

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak