MOMO Kitap Özeti

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

MOMO adlı kitabın özeti. MOMO kitabının ana hikayesi nedir? MOMO adlı kitabın ana fikri, çok çalışmaktan daha önemli şeylerin olduğuna dikkat çekilmiştir. Özellikle ortaokul 5. sınıf öğrencileri için öğretmenlerin mutlaka okunmasını istediği listede yer alan MOMO adlı kitabımızı kısaca tanıyalım.
MOMO adlı kitabımızın yazarı Michael Ende. Basım Yılı: 2004- Sayfa Sayısı: 303'dür. MOMO adlı kitap genelde öğretmenlerimizin önerdiği ve içeriği bakımından çok zengin bir ana fikre sahip kitaptır. Özellikle çok çalışan ve aile bağları güçsüz insanlara yönelik içerik oluşturan bu kitabı, çocuklarınıza mutlaka okutmalısınız. 

MOMO kitabımızın kısaca ana fikrine değinirsek; kendimize, ailemize ve çevremize gereken zamanı ayırmak için zamanımızın hepsini çalışmaya ayırmamalıyız.

MOMO adlı kitabımızın kısa özeti ise şu şekilde: Günün birinde güzel kokulu çiçekler, masmavi gökyüzünün ve cıvıl cıvıl öten kuşların olduğu bir kentte yaşayan güzel bir kız varmış. Adı Momo’ymuş. Momo’yu yaşadığı kentte bilmeyen yokmuş. Herkes bu kentteki güzelliklerin Momo’nun sayesinde olduğunu düşünürmüş. Onun için Momo’nun kentten gitmemesi için her gün sohbet edip dertleşirlermiş. Momo’nun en önemli gücü gözleriymiş. Karşısındakini hem dinler hem de ne anlattığını merak edip anlattığı konuya yoğunlaşırmış. Konuya yoğunlaşmak için gözlerini dikip karşısındakine bakarmış. Momo’nun en yakın iki arkadaşı varmış.

Arkadaşlarının isimleri ise Nogra ve Lila’ymış.

MOMO adlı kitabı okuyan çocuklar genelde olumlu bir yaklaşım sergiliyor ve kitabı çok beğendiklerini dile getiriyorlar. Her ebeveyne önerilecek MOMO adlı kitap, çocuklarımızın kitaplığında mutlaka olmalıdır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber