Beyaz Gemi Kitap Özeti ve Kahramanları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Berkey, yıllardır çocuğu olmayan kısır bir kadındır. Orozkul bunun hıncını Berkey’in ailesinden Mümin Dede ve nineden çıkarmaktadır. Çok gaddar ve kötü biri olmuştur. Çocuğa ve aileye de kötü davranmaktadır.

Çocuk, göl kenarına gelerek her gün derin hayallere dalmaktadır. Bir dürbünle gölü seyretmekte ve kurduğu hayalleri bazen de gerçekle karıştırmaktadır. Gölde beyaz bir gemi olduğunu ve babasının bu gemide çalıştığını ve bir gün geleceğini hayal etmektedir. Bazen de yüzerek o gemiye gitmeyi hayal eder.

Mümin Dede, çocuğa her gün masallar anlatır ve onu hayata bağlar. Çocuk bu masalların birçoğuna inanmaktadır. Bu masallardan biri de Boynuzlu Maral Destanı’dır. Mümin Dede bir gün çocuğa, ormana maralların geldiğinden haber verir. Çocuk buna inanamaz. Fakat hastadır ve dışarı da çıkamaz.

Mümin Dede tüfeği alır ve bir tanesini vurur. Herkes et paylaşır. Çocuk maralın öldüğüne inanamaz. Hayalleri yıkılır. Bunu babasına anlatma gereği duyar. Onun yanında olmak ister. Babasına gitmek için, göle atlar ve kendini suya bırakır.

Beyaz Gemi Kitabını Kim Yazmıştır?

 Beyaz Gemi kitabının yazarı ünlü Kırgız Türkü yazar Cengiz Aytmatov'dur.

Beyaz Gemi Kahramanlar:

Çocuk: Altı yedi yaşlarında yetim ve öksüz bir çocuktur.

Mümin Dede: Çocuğun dedesidir.

Orozkul: Mümin Dede’nin damadıdır.

Berkey: Orozkul’un karısı, çocuğun teyzesi, Mümin Dede’nin kızıdır.

Anahtar Kelimeler:
Beyaz Gemi Kitap Özeti Ve KahramanlarıBeyaz Gemi Kitap ÖzetiBeyaz GemiKitap ÖzetiKitap Özeti Ve KahramanlarıBeyaz Gemi KahramanlarBeyaz Gemi (Cengiz Aytmatov) – Roman (Kitap) ÖzetleriBeyaz Gemi Cengiz Aytmatov – Roman Kitap ÖzetleriBeyaz Gemi Cengiz Aytmatov –Roman Kitap ÖzetleriBeyaz Gemi Kitabın KonusuBeyaz Gemi Kitabın ÖzetiBeyaz Gemi Romanında Bulunan KarakterlerKitabının Sayfa SayısıBeyaz Gemi özet KısaBeyaz Gemi SorularıBeyaz Gemi (özet Wattpad)özet WattpadBeyaz Gemi KahramanlarıBeyaz Gemi TahlilBeyaz Gemi Olayın Geçtiği YerBeyaz Gemi Kitabını Kim Yazmıştır? Beyaz Gemi Kitabı özetiKonusu Ve KarakterleriBeyaz Gemi Kitabını Kim Yazmıştır?Beyaz Gemi Kitabı özetiBeyaz Gemi Kitabı Konusu Ve AnafikriBeyaz Gemi Kitabı Konusu Ve Ana FikriCengiz AytmatovCengiz Aytmatov KİMDİRCengiz Aytmatov NERELİCengiz Aytmatov Ne Zaman öldüCengiz Aytmatov Kırgız MıCengiz Aytmatov Türk MüBeyaz Gemi KarakterleriBeyaz Gemi Kahramanları KimlerBeyaz Gemi Kitabından çıkarılan SONUÇBeyaz Gemi Olayın Geçtiği Yer NeresiBeyaz Gemi Roman Özeti - Cengiz AytmatovBEYAZ GEMİ KİTABI ÖZETKonusuKARAKTER ANALİZİBeyaz Gemi Özet - Cengiz Aytmatov - Kitap ÖzetleriBeyaz Gemi ÖzetCengiz Aytmatov - Kitap ÖzetleriBeyaz Gemi Hakkında Özeti Cengiz AytmatovBeyaz Gemi özet E ödevBeyaz Gemi özet ödevBeyaz Gemi özet Kısa Ve özBeyaz Gemi Karakter AnaliziBeyaz Gemi Olay örgüsüBeyaz Gemi ZamanBeyaz Gemi özet WattpadBeyaz Gemi Teması

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber