Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisi Oyuncuları Kimler?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi nedir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi karakterleri ve başrol oyuncuları kimlerden oluşuyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi hangi kanalda ve hangi gün yayınlanmaktadır? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi konusu nedir? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi başrol oyuncusu kim? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi tarihi bir dizi mi?
 

Son günlerde televizyon ekranlarında yayınlanan ve reyting rekorları kıran dizilerden biride, TRT ekranlarında yayınlanan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi adlı dizi gelmektedir.
Peki Selahaddin Eyyubi kimdir?


Selahaddin Eyyubi, Eyyûbîler Devleti'nin kurucusu ve ilk hükümdarıdır. 1187 yılında Kutsal Topraklar'ı Haçlılardan geri almak için bir ordu kurdu ve komutasındaki ordusuyla beraber 4 Temmuz 1187 tarihinde gerçekleşen Hıttin Muharebesi ile Kudüs Kralı Lüzinyanlı Guy'ın ordusunun büyük bir bölümünü yok etti.
Tarih sayfalarında önemli bir yerde yer alan Selahaddin Eyyubi'nin hayatı, TRT yayınlanan dizi ile birlikte ekranlara gelmektedir.
Dizinin Oyuncuları Kimlerdir?


    Uğur Güneş    
    İlhan Şen    
    Gülsim İlhan Ali    
    Tuvana Türkay    

    Mehmet Ali Nuroğlu ve daha bir çok oyuncu yer almaktadır. Yönetmen koltuğuna Sedat İnci'nin oturduğu, senaryosunu İsa Yıldız'ın kaleme aldığı dizi, pazartesi günleri TRT 1 ekranlarında yer almaktadır. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak