Karneler Artık Böyle Olacak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim bakanlığı, milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren karne düzenlemesine gitti. MEB 81 İle gönderdiği resmi yazı ile birlikte, karne görüşlerinde değişikliğe gittiğini açıkladı.
 

2023-2024 Eğitim öğretim yılının sona ermesine sayılı günler kala, milyonlarca öğrenci ve öğretmeni yakından ilgilendiren bir düzenleme yapıldı. Bundan sonra karne görüşlerinde, kopyala yapıştır dönemi sona erdi.
 

MEB'in son zamanlarda yaptığı değişikliklere bir yenisi daha eklendi.  MEB ortaokul öğrencilerine, ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işleneceği yeni tasarımlı karneler dağıtacağını duyurmuştu.
 

PEKİ KARNELER NE ZAMAN HAYATA GEÇİRİLECEK?

Yeni karnelerin ne zaman verileceğine dair detaylar belli oldu. Yeni karne modeli, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi sonunda ilk kez dağıtılmaya başlanacağı belirtilirken yeni tasarımlı karnelere, sadece akademik başarı değil, sosyal etkinlikler de işleneceği öğrenildi.
Karneler doldurulurken bundan sonra daha özgün şekilde yapılacak. 

 


Bu yeni düzenleme ile birlikte ilkokul karnelerinde bulunan “sınıf öğretmeninin öğrenci hakkındaki görüşü” ve ortaokul karnelerinde bulunan “şube rehber öğretmenin öğrenci hakkındaki görüşü” kısmı için artık kopyala yapıştır şeklinde olmadan hazırlanacak. Karnelerdeki bu alanlar her öğrenci için özgün şekilde hazırlanacak.

Ayrıca “kulüp danışma öğretmeninin öğrenci hakkındaki görüşü” bölümlerinde kopyala yapıştır yöntemi kullanılmayacak. Böylece 14 Haziran 2024 tarihinde bir devir kapanarak öğrencilere yeni karne verilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak