İngilizce Öğrenmenin 15 Kolay Yolu. Evde İngilizce Öğrenme Yolları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sanal Bir Eğitmen Edinin
İngilizceyi en kolay öğrenmenin yollarından biri de o dili ana dili olarak bilen birisi ile konuşmaktır. Bu konuda en iyi yabancı dil öğretmenleriyle tanışıp dil öğrenebileceğiniz birçok website var. Preply da onlardan bir tanesi. Eğitmeninizle birlikte görüntülü görüşme yaparak hem dil öğrenin hem de ilgi alanlarınız üzerine sohbet edin.

Otantik Malzemeler Kullanın

Sadece ders kitapları ile İngilizce öğrenmek sıkıcı olabilir. Ana dili İngilizce olan kişiler tarafından yazılmış metinleri okumaya çalışın. İlk başta bir meydan okuma olacak, ancak bu diğerlerinden daha ilginç olacak. İngilizce kitap veya dergi bulamazsanız, her gün İngilizce haberleri okumak için İnternet’i kullanın. Ücretsiz İngilizce testlerle kendiniz kontrol edin. Eğlenceli testler yapmayı deneyin.

 İngilizce Çalışma Kartlarınızı Hazırlayın
Üniversitede ya da lisede hazırlık eğitimi alanların karşılaştığı bir egzersiz olması çok mümkün olan, çalışma kartları hazırlamak dil öğrenme konusunda oldukça eğlenceli bir egzersizdir.

İngilterede Dil Eğitimi Alın
Hangi dili öğrenmek istiyorsanız yapabileceğiniz en iyi 12’lik vuruşun ilgili ülkede dil eğitimi almak olduğunu unutmayın. Yabancı dil öğrenmenin en kolay ve en verimli yolu, o dilin yerinde öğrenmek olduğunu bilerek, bilinçli olarak dil okuluna gidin. 

Kendinize Gerçekçi Hedefler Belirleyin

Kendinize eğitim için bir neden verin: terfi almak, yabancı meslektaşlarınızla konuşabilmek, yurt dışında eğitim görmek veya bir sonraki tatilinizi İngilizce konuşulan bir ülkede geçirmek gibi. Kısa vadeli ve uzun vadeli hedefler belirleyin ve ilerlemenizi takip edin.

Yabancı Dizi veya Filmleri İngilizce İzleyin
İngilizce öğrenirken izlediğiniz dizi veya filmleri altyazı eklemeniz sizin dili hızlı öğrenmenize fayda sağlayacaktır. Bir dili yalın düşünmek yanlış olur. Dili besleyen kültür öğesini göz ardı etmeden, o kültüre kendinizi yakınlaştırmanın en kolay ve en hızlı yolu yabancı dil ve filmlerden geçmektedir.

Kolay İngilizce Kitaplar Okuyun
Hepimiz belki de her dil öğrenmek istediğimizi söylediğimiz kişilerden duyduğumuz klasik bir dil öğrenme yöntemi olan kitap okumak, gerçekten işe yarıyor.

Öğrendiklerinizi Kendi Kendinize Konuşun
İngilizce öğrenmenin en kolay, en uygulanabilir yollarından biri olan öğrendiklerinizi kendi kendinize konuşmak, oldukça verimli egzersizdir.

Yeni Kelimeler Öğrenmenin Eğlenceli Yollarını Bulun

Şarkı söylemekten hoşlanıyorsanız, en sevdiğiniz İngilizce şarkılar için kelimelere bakın. Ya da ne gördüğünüzü hatırlıyorsanız, ‘Post-it’ notlarına yeni kelimeler yazın ve onları evinize yapıştırın. Komik örnek cümleler oluşturun veya hatırlamanıza yardımcı olmak için yeni kelimelerin yanına küçük resimler çizin.

Kendi Kelime Not Defterinizi Oluşturun
Kendi kelime not defterinizi oluşturarak İngilizce öğrenmenize en büyük katkıyı sağlamış olursunuz. İngilizce öğrenirken, yeni kelimelere sürekli maruz kalacaksınız. Bu yeni kelimeleri sık sık hatırlamanız biraz işi zorlaştıracaktır.

İngilizce Olan Her Şeyi Dinleyin

Her şeyi anlamasanız bile normal hızda İngilizce şeyler dinleyerek kulak aşinalığı yaratın. Ayrıca, yazılı şeyleri görmeden dinleme alıştırmaları yapın ve orada ilginç veya olağan dışı kelimeleri yakalamak için birkaç kez dinlemekten korkmayın. Online ücretsiz İngilizce podcast bulmak kolaydır ve İngilizce konuşulan ülkelerin çoğunda haber ajansları ücretsiz çevrim içi sesli ve video haberlere sahiptir.

Telefonunuzun Dilini Öğrenmek İngilizceye Çevirin
İngilizce öğrenmenin en kolay yollarından biri de telefonunuzun dilini öğrenmek istediğiniz dile çevirmektir. Kolay bir şekilde dil öğrenmenin püf noktasının dile maruz kalmak olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Youtube Videolarından Yardım Alın
İngilizce öğrenmenin en pratik yolu olan Youtube videoları özellikle kısa sürede, hızlı bir şekilde bir dile hakim olmanızı sağlayacaktır. sizin anlayabileceğiniz şekilde anlatımı kolay bir kanal bulursanız dil öğrenmenin hiçte zor olmadığını fark edeceksiniz.

Sevdiğiniz Şarkıları Tercüme Edin
İngilizce öğrenmenin en eğlenceli yolu olan sevdiğiniz şarkıları tercüme etmek, yeni bir dil öğrenmenin en kolay yollarından biridir. Şarkıları tercüme etme egzersizleri ile fark edeceksiniz ki, Türkçe’de olan devrik yapıların, havalı ve ağır cümle tarzlarının çok benzerleri diğer dillerde de var. 

Evde İngilizce öğrenmek için kullanılan yöntemler oldukça çeşitli olup düzenli şekilde uygulanmaları halinde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Bu yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

Dil öğrenmeye dayalı mobil uygulamaları kullanmak
Anlayıp anlamamak önemsenmeksizin İngilizce içerikli dizi ya da filmler izlemek ve şarkı dinlemek
Konuşma alıştırmaları yapabilme olanağı sunan uygulamalardan yararlanmak ve hariçteki zamanda da pratik yapılabilecek ortamlarda bulunmaya özen göstermek
Temel düzeydeki İngilizce metin ve kitapları okumaya çalışmak
Youtube gibi video platformları üzerinden yayınlanan konu anlatımı içerikli videoları izlemek
Sosyal medya aracılığı ile farklı ülkelerden arkadaş edinmek
Bol bol İngilizce yazmaya çalışmak ve yazılan yazıların gramer yönünden kontrolünü yapma olanağı sunan uygulamaları kullanmak
Dünya gündemini İngilizce takip edebilmek için çeşitli haber sayfalarını ve gazeteleri takip etmek

Anahtar Kelimeler:
Yabancı Dil Öğrenmenin 10 Kolay Yoluİngilizce Öğrenmenin 10 Kolay YoluYabancı Dil Öğrenmenin Kolay Yollarıİngilizce Öğrenmenin Kolay YollarıFransizca Öğrenmenin 10 Kolay YoluAlmanca Öğrenmenin 10 Kolay Yoluİspanyolca Öğrenmenin 10 Kolay Yoluİtalyanca Öğrenmenin 10 Kolay YoluRusça Öğrenmenin 10 Kolay YoluÖğrenmenin 10 Kolay YoluDil Öğrenmenin 10 Kolay YoluYabancı Dil öğrenmenin Kolay Yolu OlanSanal Bir Eğitmen Edininİngilizce Çalışma Kartlarınızı Hazırlayınİngilterede Dil Eğitimi AlınYabancı Dizi Veya Filmleri Alt Yazılı İzleyinYabancı Dizi Veya Filmleri İngilizce İzleyinKolay Yabancı Dil Kitaplar OkuyunKolay İngilizce Kitaplar Okuyunİngilizce Kitaplar OkuyunKendi Kelime Not Defterinizi OluşturunTelefonunuzun Dilini Öğrenmek İngilizceye ÇevirinSevdiğiniz Şarkıları Tercüme EdinYabancı Dilİngilizceİngilizceyi En Kolay öğrenmenin Yollarından BiriHızlı İngilizce Öğrenmeİngilizceyi Daha Hızlı Öğrenmek Için 10 YolDil öğrenmeİngilizce SertifikasıDil önerileriDil öğrenme NasılIngilizce öğrenmeİngilizce Sertifikası IçinNasılNeler YapılırEvde İngilizce öğrenme Yollarıİngilizce öğrenme Yolları Ekşiİngilizce öğrenme Teknikleri PDFEn Kolay İngilizce Nasıl ÖğrenilirHızlı Ingilizce AnlamıHızlı IngilizceAnlamıÇok Kolay İngilizceYeni Kelimeler Öğrenmenin Eğlenceli Yollarını Bulunİngilizce Öğrenmenin 15 Kolay YoluAjanların Dil öğrenme TeknikleriAjanların Ingilizce öğrenme TeknikleriKolay İngilizce Nasıl ÖğrenilirKO-KO TekniğiKO-KOKokoKoko TekniğiKoko Tekniği Ile IngilizceEvde Yabancı Dil öğrenmeEvde Ingilizce öğrenmeYabancı Dil öğrenme YollarıYabancı Dil öğrenme Teknikleri PDFKo-ko Tekniği EkşiYollarıEvde İngilizce Öğrenme Yolları 2020Evde İngilizce Öğrenme Yolları 2021Evde İngilizce öğrenebilmekEvde İngilizceEvden İngilizce öğrenmeNeden İngilizce Öğrenilmeli?Evde İngilizce Öğrenme YöntemleriEvde İngilizce Öğrenme TeknikleriEvde İngilizce öğrenmek Için Kullanılan Yöntemler

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak