Ramazan Ayında Şeytanlar Musallat Olmaz mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Şeytanların Ramazan ayında zincire vurulduğu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere pek çok hadisle ispatlanmıştır.

Sahihayn'da Ebû Hureyre'den (Allah ondan razı olsun) rivayet edildiğine göre Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: "Ramazan ayı girince cennet kapıları açılır ve kapılar açılır. cehennem kapatılır ve şeytanlar zincire vurulur.” Buhari (3277) ve Muslim (1079) tarafından rivayet edilmiştir.

Müslim'in rivayet ettiği bir rivayete göre, "şeytanlar zincirlenmiştir."

Ebû Hüreyre (r.a.)'den rivayet olunan hadîs-i şerîf şöyledir: Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Ramazan'ın ilk gecesi gelince, şeytanlar ve cinler, zincirlenir, cehennemin kapıları kapanır ve kapılarından hiçbiri açılmaz. Cennetin kapıları açılır ve hiçbir kapısı kapanmaz…” Tirmizî (682) ve İbn Mâce (1642) rivayet etmiştir. El-Albaani tarafından Saheeh al-Jaami'de (759) hasan olarak sınıflandırılmıştır.

ikincisi:

Ramazan ayında cennet kapılarının açılması, Cehennem kapılarının kapanması ve şeytanların zincire vurulması hususundaki doğru görüş, bunun zahiri manası olan hakiki manada tefsir edilmesi gerektiğidir. Hadis-i şerifte Ramazan ayında cennet kapılarının gerçek manada açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların zincire vurulduğu anlatılmaktadır.

Temel ilke, kelimelerin zahiri manasından farklı bir şekilde anlaşılması gerektiğine dair bir delil olmadıkça, zahiri manasına göre ve gerçek manasına göre yorumlanmasıdır.

Şeyh Takiyüddin İbrahim ibn Müflih (Allah ona rahmet etsin) şöyle demiştir: Hadisin zahiri manasına göre şeytanlar Ramazan ayında zincire vurulur. Veya kastedilen, Ebû Hatim ve diğer âlimlerin bildirdiği gibi, azgın şeytanlar olabilir. Bu, hiç kötülük yapılmadığı anlamına gelmez; daha ziyade kötülük azalır, çünkü zayıflar. İmam Ahmed de bunu zahiri manaya göre tefsir etmiştir. Abdullah ibn el-İmam Ahmed dedi ki: Babama dedim ki: Biz bazen Ramazan ayında mecnun [cinlerin tutsağı olan kişi] kriz geçirdiğini görürüz.

Dedi ki: Hadis böyle söylüyor, bu konuda tartışmaya gerek yok.

Ahmed'in yaklaşımı, ilk nesiller (selef) onu zahiri anlamından farklı bir şekilde yorumlamadıkça, hadisin zahiri anlamından başka bir şekilde yorumlanmaması gerektiği yönündeydi; bu olmadığı sürece, yapılmayacak.

Masaa'ib al-Insaan min Makaa'id ash-Shaytaan (s. 144) adlı kitabından alıntıyı bitirin.

İbnü'l-Mülakkin (Allah ona rahmet etsin) şöyle dedi: “Cennetin kapıları açıldı”… bu, hadisin geri kalanı gibi gerçek anlamda anlaşılmalıdır… yukarıda belirtmiştik ki [yani, şeytanların zincirlenmesi] gerçek bir şeydir; zincire vurulur, zararları ve fısıltıları azalır, fitneleri ramazan ayı dışındaki aylardaki kadar olmaz.

Şeytanların ve cinlerin zincire vurulduğu iddiasını doğrulayan şey, ramazan ayının başlamasıyla birlikte günahkârların ibadet ve taatleri yapmaya başlamaları, nefslerine ve arzularına uymaktan vazgeçtikleri gerçeğidir. açık delildir.

at-Tawdeeh li Sharh al-Jaami' as-Saheeh'den (13/56) alıntıyı bitirin.

Şeyh ibn Üseymîn'e (Allah ona rahmet etsin) soruldu: Ramazan günleriyle ilgili olarak, Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem) "Şeytanlar bu ramazanda zincirlenirler" buyurdu. ramazan'da gündüzleri bazı kimselerin [cinlerin veya şeytanların etkisine atfedilen] nöbetler geçirdiğini görüyoruz. Nasıl olur da şeytanlar zincire vurulur da bazı insanlar kriz geçirir?

Cevap verdiler: Bazı hadis rivayetlerine göre, azgın şeytanlar zincire vurulur veya zincire vurulur. Bu, Nesâî'ye göredir. Bu tür hadisler, gayb meselelerinden söz eder, bizim tavrımız kabul etmek ve inanmaktır, ancak bu konuyu daha fazla tartışmaya çalışmamalıyız. Bu, dini bağlılığımızı sürdürmek için daha ihtiyatlı ve sonuçları daha iyidir. Bunun içindir ki, Abdullah ibn el-İmam Ahmed babasına: "Bazı kimseler Ramazan'da nöbetler geçirebilir" deyince, imam: "Hadis böyle diyor ve konuyu daha fazla tartışmaya gerek yok" dedi. Ayrıca zâhirî mânâ, Ramazan ayında çok hayır ve Allah'a yönelmenin çok olmasından hareketle iblislerin zincire vurulduğuna ve insanları ayartmaktan alıkonulduğuna işaret etmektedir.

Majmoo' Fetaawa ibn 'Uthaymeen (20/75).

Buna göre şeytanların zincirlenmesi gerçek anlamda zincirlemedir ve bunu en iyi Allah bilir. Bu, şeytanların hiçbir tesirinin olmayacağı, kimsenin nöbet geçirmeyeceği, şeytanlar ve benzerlerinden etkilenmeyeceği veya insanlar arasında günah olmayacağı anlamına gelmez.

Bilâkis kastedilen, ramazan ayında zayıfladıkları, ramazan dışındaki aylarda yapabileceklerini yapamadıklarıdır. İmam Ebu'l-'Abbâs el-Kurtubi (Allah ona rahmet etsin) şöyle buyurmuştur: Denilirse, Ramazan ayında çokça kötülüklerin ve günahların meydana geldiğini görürüz; şeytanlar zincire vurulsa kötülük olmaz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak