Hiç Merak Ettiniz mi? Deve Kuşları Neden Kafalarını Toprağa Sokar?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Deve kuşu gibi kafanı toprağa sokuyorsun deyiminin anlamı nedir? Deve kuşları denilince akla ilk şeylerden birisi de, deve kuşları ile bütünleşen, deve kuşu gibi kafanı toprağa sokma sözüdür. Deve kuşlarının neden kafalarını toprağa soktukları ile ilgili net bir bilgi henüz yok ancak bu konuya ilişkin hurafeler söz konusu.
Bunlardan biri, korktuklarında kaçmak yerine tehlikenin geçmesini beklemek için kafalarını toprağa sokarlar.
İkincisi ise, Birincisi yumurtalar için, ikincisi sesin yönünü tespit etmek için. Devkuşlarının yumurtaları çok büyüktür. Yumurtanın bir tanesi yaklaşık 1,5 kilo geliyor. Bu da bir et oburu bir hafta tok tutar. Deve kuşları yumurtalarını tehlikelerden korumak için derin çukurlar açıyor, onları burada yan yana saklıyorlar. Anne ve baba, yumurtalar çatlayana dek sırayla bu çukurların üstüne oturuyor. Günde birkaç kez kafalarını çukurlara sokarak yumurtaları gagalarıyla nazikçe döndürmeleri de gerekiyor.
Bu konuya ilişkin bir diğer olay ise, anormal bir ses duyduklarında sesin yönünü ve uzaklığını topraktan çok daha net anlayabiliyorlar.
Birde uyarı yapmak yerinde olur sanırım. Deve kuşu ile karşılaştığınızda sakın onunla yarış yapmayın çünkü deve kuşları dünyanın en iyi koşucularından biridir. Bu arada deve kuşu deyip geçmeyin, deve kuşları çok güçlü kuvvetli bir hayvandır. 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak