DÜNYADA BULUNAN EN NADİR KAN GRUBU HANGİSİ ?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

En nadir bulunan kan grubu dünyada sadece, 43 Kişide bulunmaktadır. 
En nadir kan grubu "RH NULL" Altın kan grubudur. Diğer kan türlerinin aksine, altın kanı olan kişilerin kırmızı kan hücrelerinde antijen yoktur.

Sağlık uzmanları, kan grubunu, kırmızı kan hücrelerine bağlı proteinler olan antijenlerin varlığına veya yokluğuna göre sınıflandırır.

Bu yazıda, en nadir görülen kan grubu hakkında daha fazla bilgi edinin. Ayrıca, birbirleriyle uyumlu olup olmadıkları da dahil olmak üzere diğer kan türlerini de ele alıyoruz.

Nadir kan türleri
Altın kan grubu en nadir kan grubudur.
Nadir bir kan grubuna sahip olmak, kan nakli veya organ nakli yapılmasını zorlaştırabilir, hatta imkansız hale getirebilir.

Ayrıca başka sağlık sorunlarına da neden olabilir. Örneğin, kanları gelişmekte olan bir fetüsle uyumlu değilse, nadir kan gruplarına sahip hamile kadınlar komplikasyonlar yaşayabilir. Altın kanı olan İranlı bir kadın Güvenilir Kaynak birkaç gebelik kaybı yaşadı.

Çoğu kan grubu , A veya B antijenleri içermelerine göre dört kan grubundan birine girer .

Örneğin, A antijeni olan kişilerde A tipi kan bulunurken, B antijeni olan kişilerde B tipi kan bulunur. Hem A hem de B antijenlerine sahip kişilerde AB tipi kan bulunurken, kırmızı kan hücrelerinde hiçbir antijeni olmayan kişilerde O tipi kan bulunur.

Kan grubu türüne ek olarak, bir kişi kırmızı kan hücrelerinde Rh faktörü de taşıyabilir. Rh faktörü olmayan bir kişi Rh- kanına sahipken, buna sahip olan bir kişi Rh+ kanına sahiptir. Örneğin AB kanı ve Rh faktörü olan bir kişi AB+ kanına sahiptir.

Rhnull kanı olanlar da dahil olmak üzere bazı insanlar, bir veya daha fazla yaygın antijenden yoksundur. Dan daha fazla var30 diğer bilinen kan grubu ve 600'den fazla antijenGüvenilir Kaynak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak