Çin Takvimine Göre Bebek Cinsiyeti Hesaplama. Çin Ay Yaşı Nasıl Hesaplanır?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çin Cinsiyet Tahmin Takvimi Ne Kadar Doğru?
Çin cinsiyet belirleyici testinin bilimsel bir desteği yoktur. 50-50 haklı olma şansı olabilir - bu, bir yazı tura atmaktan daha doğru olmadığı anlamına gelir (1) .

Bu nedenle, bazı kadınlar bunu doğru bulabilirken, bazıları tamamen şans eseri yanlış anlayabilir. Bazı araştırmacılar bunun% 90'dan fazla doğru olduğunu iddia etseler de, bilimsel bir kanıt olmadığı için oldukça tartışmalı. Bu cinsiyet hesaplayıcısı sadece eğlence için kullanılabilir. Bebeğinizin cinsiyetini doğrulamanın kesin bir yolu değildir ve ultrason gibi bilimsel yöntemlerin yerini almaz.

Çin Cinsiyet Çizelgesinin Tarihi
Çin cinsiyet belirleyici tablosu hakkında birkaç teori var. 700 yıllık bir geçmişe sahip olduğuna inanılıyor ve I Ching'e (veya Değişiklikler Kitabı'na) dayanıyor ve Yin ve Yang, Beş Element ve Sekiz Trigrama dayanıyor. Bu çizelgeyi çalışmak, para kazanmak ve aile soyunu ilerletmek için tercih edilen oğulları gebe bırakmak için kullanan Qing hanedanının imparatorluk ailesi için yaratıldı.

Qing sarayında özel harem ağaları tarafından tutuldu ve teşhir veya halkın kullanımı için değildi. Boxers İsyanı sırasında, Qing hanedanlığının sonunda, harita yağmalanan egzotik hazinelerden biriydi. Daha sonra İngiltere'ye getirildi, o zamanki Kral tarafından tercüme edildi ve değerlendi.

Daha sonra harita bir profesör tarafından bir Çinli bilim insanı tarafından detaylı bir şekilde incelendiği ve anavatana geri getirildiği Avusturya'ya götürüldü .

Pekin'deki Fen Bilimleri Enstitüsünde bulunan çizelgenin orijinal kopyası, şimdi batı ve doğu dünyasının dikkatini çekiyor  .

Çin Cinsiyet Tahmin Aracı Nasıl Çalışır?
Çin cinsiyet takvimi, annenin ay yaşına ve ayın doğum tarihine dayanmaktadır. Ay tarihlerini bilmiyorsanız endişelenmeyin.


Görevi sizin için basitleştirdik. Sadece gerçek doğum tarihinizi ve hamile kalma tarihinizi ekleyin ve hesaplayıcımız bunu otomatik olarak ay yaşınıza ve ayınıza dönüştürür ve nihai sonucu görüntüler. Hesaplama, Çinli bebek cinsiyet tablosuna dayanmaktadır.

Not: Gebe kalma, tipik olarak son mentör dönemin ilk gününden itibaren 11-21 gün arasında gerçekleşir. Adet döngüsü ne kadar uzunsa, hamile kalma tarihi o kadar uzundur. Örneğin, 28 günlük bir döngünüz varsa, muhtemelen 14. gün civarında gebe kalacaksınız, ancak 40 günlük bir döngünüz varsa, muhtemelen 20. gün civarında gebe kalacaksınız. Bununla birlikte, gebe kalma tarihinin kesin olarak bilinemeyeceğini, ancak çoğunlukla bir tahmin olduğunu unutmayın. (4)

Örneğin,
Giriş tarihiniz 15 Ocak 1989 ise, miladi-Ay takvimine (5) göre ay doğum tarihiniz 8 Aralık 1988 (31 yıl) olacaktır.
Aynı şekilde, hamile kalma tarihiniz 5 Haziran 2018 ise, ay doğum tarihiniz 22 Nisan 2018 olacaktır.
Ay yaşınıza ve gebe kaldığınız aya göre, bir kız çocuğunuz olması muhtemeldir.

Çin Takvimi ile ilgili görsel sonucu

Çin Ay Yaşı Nasıl Hesaplanır?
Çinliler, bebek anne karnındayken yaşlarını hesaplıyor. Bu, doğduğunuzda bir olduğunuz anlamına gelir ve Çin ay yılı, doğum ayınıza bir yıl ekler.

Örneğin, 15 Ocak'ta (o yılın Çin yeni yılından önce) doğduysanız, aynı yılın Haziran ayındaki ay yaşınız iki idi.

Ancak, 10 Mart'ta (o yılki Çin yeni yılından sonra) doğduysanız, aynı yılın Haziran ayındaki ay yaşınız bir idi.

Genel olarak, takvim ile Çin'in rahimde geçirilen zamanı sayma uygulaması arasındaki farktan dolayı Çin ay sisteminde bir veya iki yaş büyüksünüz. Bu bağlantıyı , 1901'den 2100'e kadar olan tüm yıllar için Miladi / İngilizce yaşını Çin ay yaşına dönüştürmek için kullanabilirsiniz .

Hesap Makinesini Kullanarak Bebeğin Cinsiyetini Seçebilir Misiniz?
Bebeğinizin cinsiyeti sadece erkek tarafından salınan spermdeki kromozomlara bağlıdır. Babadan gelen Y kromozomunun annenin X kromozomu ile birleşimi onu erkek yapar, babadan gelen X kromozomu ise annenin X kromozomu ile birleşerek kız yapar. (6)

Ne Çinli hesap makinesi ne de başka bir hesap makinesi, gelecekteki bebeklerinizin cinsiyetine karar vermenize tam olarak yardımcı olamaz.

Çinli cinsiyet hesaplayıcısını takip eden insanlar, bir kadının hem doğum tarihi hem de hamile kalma ayı çift veya tuhafsa ve bir tarih çift, diğeri tuhafsa bir erkek çocuğu gebe kalacağına inanıyor. Ancak bunun bilimsel bir desteği yoktur.

Hesap makinesinin önceki tahminleri sizin için gerçekleştiyse, bu hesap makinesindeki cinsiyet (erkek veya kız) yaklaşık birkaç ay sabit kaldığında deneyebilirsiniz. Bu sayfada verilen tablo uygun ayları bulmanıza yardımcı olabilir. Ama bunun sadece aldığınız bir şans olduğunu unutmayın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak