Azrail Tek Başına Tüm İnsanların Canını Nasıl Alabiliyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Her evde aynı anda TV'de tek bir konuşmacının bulunması ve tüm haberlerin her izleyiciye anında iletilebilmesi; Ölüm vakti gelmiş her insanın evinde Hz. Azrail'in (AS) varlığına güzel bir örnek olmalıdır. Bilim geliştikçe, bu tür olayların ispatı kolaylaşacaktır.

Bir şehrin elektrik şebekesinde çalışan bir memur, bir saniyede binlerce lambayı söndürebilir. Bir şehrin bir anda karanlığa gömülmesine neden olabilir. Ayrıca bu örneklerin tamamı maddi dünyadandır. Burada bahsettiğimiz varlıklar ruhani alemdendir. Yani, bu anlaşılması daha kolay hale geliyor.

Meselâ âlemin bir ferdi olan Hazret-i Azrail'in asıl varlığı bir karargahta beklerken, onu temsil eden varlıklar, insanların yanında tecelli ederek canlarını almakta ve ölmektedirler. Ankara'da olup televizyonların olduğu tüm evlerde işitilen bir konuşmacı gibidir.

“New York'ta olan bir adam ülkenin her yerinde nasıl görülecek ve duyulacak?” diyebilir miyiz? 

İnsanın ürettiği sistemlerde mümkün olabilecek bir şey, insana ilim ve aklı veren Allah için neden imkansız olsun? Ayrıca Azrail'in yardımcıları var. Onları görevlendirdiği bilinmektedir. O zaman, sorun çok kolay görünüyor.

Üstelik elektrik tektir ama şehrin her yerinde aynı anda ampullerde, fırınlarda ve buzdolaplarında görülür ve her yerde çalışır.

Öte yandan, yerçekimi yasası tektir ama aynı anda dünyanın her yerindeki şeyleri çeker.

Elektrik ve yerçekimi kanunu aynı anda bu kadar çok şey yapıyorsa, ruhları almakla görevlendirilen meleğin aynı anda binlerce ruhu alması daha kolaydır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak