Ayların Gün Sayıları Neden Farklı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ayların gün sayıları neden farklıdır? Yıl, 365.25 günlük Güneş döngüsüne dayanmaktadır . Aylar, döngüsünü 29 gün 12 saat 44 dakikada tamamlayan ay hareketine dayanmaktadır. üçüncü boyut bir günde 24 saattir.
Bir ayda kaç gün olduğunu ne belirler?
Geleneksel konsept, Ay'ın evreleri döngüsü ile ortaya çıktı; bu tür kameri aylar ("lunations") sinodik aylardır ve yaklaşık olarak 29.53 gün sürer . Araştırmacılar, kazılan tally çubuklarından, insanların Paleolitik çağ kadar erken bir tarihte Ay'ın evreleriyle ilgili olarak günleri saydıklarını çıkardılar.
Romalılar milattan 758 yıl önce 10 aylık takvim uygulamasına başlamıştır. Bu ilk orijinal Roma takviminde aylar, gündüz ve gecenin eşit olduğu, binlerce senedir yaşamın başlangıç zamanı olarak kabul edilen Mart ayından adım atmak suretiyle, Martius (Mart), Aprilis (Nisan), Maius (Mayıs), Junius (Haziran), Quintilis (Temmuz), Sextilis (Ağustos), September (Eylül), October (Ekim), November (Kasım) ve December (Aralık) idi.

Bazı aylarda neden 31 gün vardır?
Ocak ve Şubat ayları takvime eklendi ve orijinal beşinci ve altıncı aylar, Julius Caesar ve halefi Augustus'un onuruna Temmuz ve Ağustos olarak yeniden adlandırıldı. Bu ayların her ikisine de önemlerini yansıtmak için 31 gün verildi ve Roma liderlerinin isimleri verildi .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak