Aslında Bir Dahi Olduğunuzu Gösteren 10 İşaret

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

10. Gece Çalışması


Eğer gece geç saatlere kadar uyanık kalıp ertesi sabah da öğlene kadar uyuyanlardan sanız, dahilik sıralamasında bir adım öndesiniz demektir. Dahilerin büyük çoğunluğu sabah insanı değildir, Belki de bu yüzden bir çoğunun uyku düzeni problemi vardır. Sabah uyuduğunuz da akşam ne yapacaksınız? Tabii ki uyanık kalıp yeni fikirler üreteceksiniz!

9. Espiri Yeteneği


İnsanların çekicilik anlayışı üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, soyut düşünme ve sözel zekası yüksek kişiler aynı zaman da iyi espiri yapabilenlerdir. Espiri yapmaktan çekinmeyin, ve eğer şakanız yeteri kadar komikse insanlar sizin dahi olduğunuzu düşünecektir… Yani büyük ihtimalle bilemeyiz 

8. Garip Hobiler


Garip bir hobiye sahip olmak, dahiliğin başka belirtisidir. Para biriktirmek yerine garip desenli peçeteler, ya da kokulu silgiler biriktiriyor sanız, dahi olma ihtimaliniz yüksektir. Bilim adamlarına göre, dahilerin koleksiyon yapma nedeni, çok fazla çalışan beyinlerinin ancak bu şekilde rahatlayabilmesidir.

7. Tembellik


Bunu herkes sever, hatta şu an dahilerden mi bahsediyoruz? İnanması güç ama bilim adamları zeki insanların tembel olduğunu söylüyor. Bilimsel bir araştırmaya göre çok fazla düşünce ve beyin aktivitesi fiziksel yorgunluk ve uyuşukluğa sebep oluyor. İşte bu yüzden bazen etrafta boş boş dolanıp hiç bir şey yapmamanızın geçerli bir nedeni var.

6. Sese Duyarlılık


Dahiler , insanların yemek yerken çıkarttıkları seslerden rahatsızlık duyarlar. Ağzı açarak yemek yemek, şapırdatmak, höpürdetmek bir çok insan için itici gelebilir ama eğer böyle durumlarla karşılaştığınızda sinirden deliye dönüyorsanız, bir dahi siniz demektir. Bir çok farklı araştırmaya göre, zeki insanlar seslere çok duyarlı oluyorlar ve bu onları diğer insanlardan çok daha fazla rahatsız ediyor.

5. Yoğun Seyahet Etme İsteği


Evet, bu da dahiliğin başka bir işareti. Dahiler sürekli evde oturmaya katlanamazlar ve sürekli yeni yerler gezip görmek isterler. Seyahat etmek, beynimizin ihtiyacı olan besini sağlar. Bu şekil de beyin yeni anılara ve farklı tecrübelere olan açlığını giderme şansı bulur.

4. Alkole Düşkünlük


Başka bir kötü alışkanlık daha, ancak maalesef bir çok dahi alkol ve uyuşturucu bağımlılığından muzdarip olmuştur. Büyük Fransız Filizof Jean Paul Sartre günde 2 paket sigara ve çok miktarda pipo içerdi. Yanında en az 1 litre viski ve votka bitirdi. Bu yüzden, sırf dahilik adına bu alışkanlığı pek abartmaya gerek yok.

3. Karalama


Son yapılan çalışmalara göre, karalama yapmak, dahi beyinlerin kendini ifade etmelerinin başka bir şekli. IQ seviyesi yüksek insanlar bunu sıkça yapıyorlar. Yani bir daha ki sefere elinize kalem alıp rastgele bir şeyler çizmeye başladığınız da beyninizin dahice bir şeyler üzerinde çalıştığını anlayabilirsiniz.

2. Uyumadan Önce Düşüncelere Dalmak


Uyumadan önce olaylar hakkında düşünüp kafanızdan farklı sonuçlara götüren senaryolar mı çiziyorsunuz? ve bu senaryolar her seferin de olumsuz mu sonuçlanıyor? bu sizin kötümser değil aksine dahi olduğunuzu gösterir. Neşeli ve umursamaz insanlar bu konular hakkında endişelenmezler çünkü negatif düşünceler beynin anlık ve yoğun aktivitelerini sonucunda oluşur.

1. Dağınıklık


Bu davranış hayatınızın her alanında ortaya çıkar, eviniz, kıyafetleriniz, saçlarınız hep dağılmış haldedir. Dahi insanların çalışma ortamları adeta bir çöplüğe benzer. Dış görünüşlerine özen göstermez, dağılmış saçlar ile sokağa çıkmaktan çekinmezler. Çünkü zihinlerini meşgul eden çok daha önemli şeyler vardır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak